Прочитај ми чланак

„УКРАЈИНЦИ ће напасти Русију!“

0

Ukraine

Један од лидера украјинских добровољачких снага Јуриј Береза рекао је да су украјински спремни да нападну Руску Федерацију.

Он је истакао да батаљони стационирани на истоку Украјине намеравају да, поред “одбране својих територија“, упадну и у територију суседне земље.

“Говорим у име добровољачких јединица, спремни смо не само на одбрану своје државе, већ и на нападе у Русији, где желимо да саботирамо групе које помажу проруским сепаратистима“, рекао је Береза.

Његово излагање о могућим бомбашким нападима је уклоњено из емисије која је емитована на украјинској телевизији, са образложењем да би такви наводи учинили људе нервознима.

Береза је изабран у украјински парламент, а јединицу коју он предводи “Дњепар 1“ финансира украјински олигарх Игор Коломојски.

Он се недавно нашао на мети критика због напуштања бојног поља близу града Иловајска, где је погинуо велики број украјинских бораца.

Кијев поново говори о руској војној техници у Украјини

Украјинска војска је наводно приметила „интензивно кретање“ војне технике и „живе снаге“ из Русије у Донбас. То је изјавио представник Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Андреј Лисенко.

Притом, он није представио ниједан доказ.

Русија је више пута изјављивала да није учесник унутарукрајинског конфликта и апсолутно не одговара за догађаје на југоистоку Украјине: у земљи нема ни агената руских специјалних служби, ни руске војске.

(Б92, РТ, Глас Русије)