Прочитај ми чланак

“ШЕШЕЉ – победник над силом и неправдом“

0

457115_skup-seselj-beta-e.-v.-ev-2_f
Лидер СРС-а Војислав Шешељ, који се у притвору Хашког трибунала налази већ 12 година, сврстава се у ред моралних победника над силом и неправдом, изјавио је професор светске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду Миодраг Радовић.

„Ја који никада нисам био уз Шешеља и Српску радикалну странку данас не пропуштам прилику да људима кажем да не смемо ћутати о овој светској неправди према једном човеку који страда пред светом, народом и Богом“, рекао је Радовић у Новом Саду на петој протестној вечери „Ослободите Шешеља“.

Потпредседник новосадског одбора СРС-а Снежана Мушицки истакла је да је Шешељ човек који сме да каже шта мисли, истину о свему и свакоме, те да ствари назове правим именом. „Српска историја је показала да се издаја сваког Бранковића, мери јунаштвом једног Обилића“, поручила је Мушицки која је и професор српског језика и књижевности.

Потпуковник Миодраг В. Пераћ, председник историјске секције Милош С. Милојевић у оквиру Руског друштва „Русија“, рекао је да су Срби читали „Идеологију српског национализма“ не би било издаје у српском народу, а у историји се зна како конвертити и издајници пролазе.

Прочитано је и писмо подршке неколико друштвено-политичких организација из братске Русије, које траже хитно пуштање Шешеља на слободу и могућност лијечења у Москви.

По завршетку протестне вечери присутни су кренули у протестну шетњу старим градским језгром Новог Сада, носећи страначке заставе и велики транспарент „Ослободите Шешеља“.

Градски одбор СРС-а Нови Сад сутра ће од 18.00 часова у страначким просторијама организовати шесто протестно вече.

(Vesti on lajn)