Прочитај ми чланак

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: „Црна Гора постаје содомска држава“

0

mitropolit-amfilohije-ilarion-alfejev-1328585176-102649


Црна Гора је у опасности да, од еколошке, постане содомска држава, каже митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Како преносе подгоричке Вијести, он је у изјави достављеној медијима навео да се „не зна шта ће бити славније на Паради срама, 2. новембра у Подгорици, за празник Светог Петра Цетињског и Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца“.

„Или то што је Црна Гора у опасности да, од еколошке, постане содомска држава, или то што ће Европа, она антихристовска, успети напокон да Црну Гору метне пода се, као знак њеног пуног испуњења услова за интеграције и њене пуне афирмације људских права и слобода“, казао је Амфилохије.

Према његовим речима, било како било – једно је сигурно.

„Тога дана, из тог једнополног брака, од Његошеве славне Црне Горе сви су предуслови да се роди – Јадогора, а од поносних Црногораца да почну да се рађају – јадогорци“, закључио је Амфилохије.

velibor-dzomic-i-amfilohije-beta-mile-gvozdenovic-beograd-di000819213Не позивамо на насиље

Протојереј СПЦ у Црној Гори Велибор Џомић позвао је вернике да се уздрже насиља у недељу током Параде срама улицама Подгорице.

„Позивам све православне вернике да игноришу тај догађај 2. новембра и да остану у кућама. Позивам све људе добре воље који хоће да чују реч Цркве јер очевидно је да се одређена групација храни насиљем и да она изазива насиље.

Дакле, никакав неред и никакво насиље, нити позивамо нити организујемо“, казао је Џомић у емисији подгоричке телевизије „Вијести“ о недељној Паради срама.

Парада срама која ће се у недељу одржати у Подгорици, полиција је означила као „високо ризичан“ догађај и најавила присуство великог броја полицајаца. То ће бити трећа таква поворка у Црној Гори за 16 месеци.

Током прошлогодишње поворке у Подгорици је повређено 20 поллицајаца који су спречили, углавном двадесетогодишњаке, да се приближе учесницима параде.

Учесници срамне поворке проћи ће дуж пар стотина метара градског булевара у строгом центру града где су седишта Скупштине, Председништва, министарства.

Parada-ponosa-2010-2013-Aleksandar-Ljumovic111
Овогодишња парола Параде срама је „Традиционално поносни“, а знак поворке је Црногорка с брковима.

Подршку Паради срама својим присуством су најавили шеф Делегације ЕУ у Подгорици Митја Дробнич, црногорски омбудсман Шућко Баковић, и министар људских и мањинских права Суад Нумановић.

(вијести.ме)