• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Мишљење
  • ОБИЧАН СЕЉАК: Србија се налази на Титанику који се уместо леденог брега сударио са Вучићем
Прочитај ми чланак

ОБИЧАН СЕЉАК: Србија се налази на Титанику који се уместо леденог брега сударио са Вучићем

0

magarac i malo magare
Свакоднево се ми обични сељаци суочавамо са чињеницом да нам наш премијер вређа интелигенцију. Дошли смо у ситуацију да се питамо шта је у ствари по среди, да ли су у питању лажи нашег премијера, да ли он себе убеђује да су те лажи истина или је пак неко убедио нашег премијера да и он сам верује у бајке које нам прича.

Шта је истина или када је говорио истину, оног момента када је причао да свом снагом иде на отварање нових радних места или сада када прича да је у Tелекому половина запослених вишак. Како то да нашем премијеру сметају више хиљада запослених у Tелекому у коме се редовно исплаћују лични доходци и сви доприноси и порез на зараду запослених као и порез на добит фирме.

Шта се то променило у мозгу нашег премијера када он великодушно даје странцима осам хиљада ЕУР-а за свако ново радно место? Да ли то наш премијер на сваку хиљаду отпуштених радника баца осамсто хиљада ЕУР-а плус додатке које би држава субвенционисала слањем тих људи на Завод за запошљавање? За чија се радна места у ствари бори наш премијер? Зашто су странци у нашој држави повлашћени у односу на становнике Србије; да ли је и Немац или Француз дискриминисан у својој држави као српски држављанин и Србин у Србији?

Код нас на селу се никада не продаје најбоља њива зато што има добру цену као ни најбоља крава. Нико нормалан се никада не хвали када нешто прода већ када нешто купи. Зашто наш премијер вређа нашу интелигенцију када нас убеђује да је добро да нас распрода туђинима. Сељак без обзира на то што нема времена, а ни пара да купује дипломе и титуле за висока образовања, има своју животну школу која се не учи у клупи већ у кући. Домаће васпитање сељаку каже да човек који не зна за страх и за срамоту у ствари није човек већ з… .

Ако се наш премијер бори за интерес државе Србије и њених грађана, значи ли то да се бори против сељака којима је ставио јарам на врат. Па сељаци су ипак само сељаци, а господин премијер и није рекао да се бори за сељаке Србије већ за све држављане Србије.

Коме то премијер бахато поклања новац од овере уговора приликом промета непокретности. Како то да су нотари људи од поверења за државу, а да то није српски суд и да то нису српске судије? Зашто се ствара нова каста такозваних људи од поверења? Зашто је проблем да се приликом овере уговора у суду не одреди каталошка вредност непокретности као код промета половних аутомобила? Како ће држава имати већу корист када од нотара добије двадесет процената од уплаћених средстава уместо да се узме свих сто процената?

Опет премијер ствара нову војску партијских послушника. Вероватно је премијер обневидео зато што су му једном приликом уласка у Скупштину аплаудирали као Титу или … .

Ми обични сељаци видимо и то да у Србији постоји само премијер и ништа друго, ни зашта се не пита ни Влада ни Министри па ни Скупштина. За пројекте које усни наш премијер не постоје ни закони ни дозволе за градњу ни урбанистички план. Довољно је да постоји премијер који се у све разуме и све најбоље зна.

Жалосно је што оваква отворена писма премијеру пишемо ми обични сељаци док нам је висока интелигенција учмала или се бојимо да су и њихове дипломе плагијат као неким министрима. Додуше и то је премијер прогласио правно ваљаном дисертацијом, јер човек је правник.

Којом ће бајком да нам избрише истину да је Србија у односу на прошлу годину назадовала за 14 места на листи код Светске банке.

Нама премијер стално понавља да ради даноноћно свакодневно без одмора. Ми обични сељаци мислимо да се он ипак уморио.

Време је за одмор, нека се човек одмори од нас и ми од њега, јер свима би то побољшало здравље, а здравље је ипак, то ми на селу најбоље знамо, најдрагоценије богаство које се не продаје никоме.

Од мене толико, одох да радим, њива не уме да чека – ај’ у здравље, до следећег виђења на нашем Србину!

(За Србин.инфо ОБИЧАН СРПСКИ СЕЉАК)