Прочитај ми чланак

МОЛИТВОМ ПРОТИВ САТАНИСТА и Трилатералне комисије (Видео)

0

sveti luka ne noc vestica
Поштовани посетиоци, драга браћо и сестре!

Свако од нас, православних Срба, осећа, мање или више, притисак сила зла. Осећамо и да овај притисак сваким даном бива све јачи. Као да су сама „врата пакла“ („генералштаб“ паклених сила) устала на српски народ и Српску Цркву. То и јесте тако, јер је ово време управо време о коме се говори у Апокалипси Светог Јована Богослова: „Тешко вама који живите на земљи и мору, јер ђаво сиђе к вама, и врло се расрдио, знајући да времена мало има“ (Откр. 12,12).

Како делују силе пакла – духови злобе из поднебесја?

Углавном кроз људе и преко људи. Што човек више тоне у грех, утолико се више уподобљава демонима. Свети Апостол Јован Богослов каже: „Који твори грех од ђавола је, јер ђаво греши од почетка“ (1.Јов.3,8). А Преподобни Отац Јустин Ћелијски, у истом духу, говори: „Сваки грех уствари јесте служба, мрачна служба црноме ђаволу“. Ова служба може бити по слабости људској, и услед лењости и немарности за вечно спасење. За такво стање у Цркви постоји лек – покајање. Међутим, одувек су постојали, а и данас постоје свесни обожаваоци ђавола, они који су у његовој служби по сопственој слободној вољи. Они знају да Бог постоји, али га мрзе. Они су земаљска војска сатанина у његовом рату против Бога и човека – круне Божијег стварања.

Ових дана ће у Србији боравити сатанистичка „елита“. Као што смо већ известили, у Београду ће, од 31.10. – 2.11.2014. године бити одржан скуп тзв. „Европске Трилатералне комисије“ – полутајног друштва глобалиста – антихристоваца, утирача пута за земаљску владавину Сатаниног сина Антихриста.

Треба ли ово да нас брине и плаши?

Наш сарадник Владимир Димитријевић је, у свом осврту на поменути догађај, узвикнуо: „Трилетерала у Београду, тешко нама!“ Усклик, наизглед, дефетистички, у суштини – отрежњујући. Јер то су сејачи зла. То су сејачи хаоса. Они долазе да демонстрирају своју „моћ“. Они долазе да међу Србе посеју страх, безнађе и свако дело ђавоље.

Датумом који су изабрали за свој скуп – шаљу нам јасну поруку чији су род. У ноћи између 31. октобра и 1. новембра у САД, али и другде по свету, слави се Хелоувин, тзв. „Ноћ вештица“. Ова „светковина“ има корене у паганству и чисто је идолопоклонство у коме је Сатана, анђео смрти, предмет обожавања. У раном средњем веку, Хелоувин је постао врхунска и централна светковинама окултизма, једна ноћ и један дан у току којих су упражњавани магија, поклонство демонима и сатанизам свих врста. Глобалисти сада желе да Божић и Васкрс замене таквим „празницима“, који би сведочили о победи онога коме служе, и који је, од светлоносног ангела, постао мржњом отровани носилац таме, Сатана. На жалост, „Ноћ вештица“ је продрла и у Србију, најпре међу „елиту“, али се шири и у масе, које „елиту“ подражавају.

О „Трилатералистима“ и сличнима Псалмопојац Давид каже: „Зашто се буне народи и племена помишљају залудне ствари? Устају цареви земаљски, и кнезови се скупљају на Господа и на помазаника Његовог… Онај, што живи на небесима, смеје се, Господ им се подсмева“ (Пс. 2: 1,2 и 4).

Хоћемо ли их се, дакле, уплашити? Чији смо ми то род: Христов или ђавољи? Верујемо ли ми у Највећег Победника или у највећег губитника – онога који је збачен са неба и вргнут у дубину пакла? (ср. Исаија 14, 12-15)

Почујмо шта нам поручује највећи Србин после Светога Саве, Свети Николај Жички и Охридски:

„Шта мислите ви, што за Христом идете, и Његовим се именом крстите? Није ли Христос показао све ове победе као никад и нико од постања света? Не осећате ли ви сваки дан, да идете за Највећим Победником од кад је света и времена? И да се крстите именом Онога, који све може и све зна; који Својом красотом краси сва створења, и Својом милошћу милује их, и Својим животом оживљава их? Ако то не осећате, не користи вам много идење за Њим и именовање себе Његовим именом. Само кроз Господа Исуса ви можете без сумње и колебања веровати у потпуну победничку моћ живога Бога над сваком твари, над сваком стихијом и над сваким злом у свету. Само вам Господ Исус може дати храбрости да живите, и храбрости да кроз смрт прођете. Само вам Он може оправдати наду у бољи живот од овога трулежног живота. И само вас Он може загрејати љубављу према сваком добру. Јер Он је жива и оваплоћена победа Божја над светом.

Не бојте се, ја победих свет (Јов. 16, 33), рекао је Христос Својим ученицима, а кроз њих и свима нама. Не бојмо се, наш Господ и Спас Исус Христос победи свет. Јеванђеље је књига Његових победа, сведочанство Његове свемоћи. Историја Цркве до данас – и до краја света – још је пространија књига Његових победа. Ко год посумња, изгубиће плод тих Његових победа…

Победник је Бог наш, и све добре и трајне победе од краја до краја времена припадају Њему.

Он побеђује неред у васиони и установљава ред.

Он побеђује неред међу људима, проузрокован грешницима, и васпоставља ред. И кад се најгори међу људима уздигну на прва места а најбољи падну на последња, Он обрће тај беспоредак, те први постају последњи, а последњи први.

Он побеђује завере и сплетке злих духова против рода човечјег, и разгони их као јак ветар што разгони рђав задах.

Он побеђује сваку оскудицу: тамо где је мало, Он умножава, а тамо где нема никако, Он ствара обиље.

Он побеђује болести и муке; само рекне реч, и болести и муке ишчезавају: слепи виде, глухи чују, немушти говоре, узети устају и ходе, губави се чисте.

Он побеђује смрт; и кад год Он нареди, смрт пушта из својих чељусти жртве своје.

Он царује над једним бескрајним царством небеских сила, ангела и светитеља; над царством небеским, према коме је царство овога света тако тескобно и тамно као једна порођајна утроба.

Он заповеда елементима и тварима овога света, и Његовој заповести ништа се не може опрети а да се не сруши у вечиту пропаст.“*

Учестали скупови светске сатанистичке врхушке у Србији, говоре да Срби нису поражени (јер ђаво против својих не ратује). И нећемо бити поражени све док будемо верни Исусу Непобедивоме!

Браћо и сестре, духовна децо Светог Саве, Честитога Кнеза и славне му војске, Светих Патријараха српских, часних свештеника и монаха, потомци славних и честитих кнежева, благоверних царева и благочестивих царица, потомци јунака и страдалника који примише смрт за веру своју на коцу и конопцу, – православна Вера је бастион против ђавола и његове војске. Само у овој, јединоспавајућој Вери, постоји „сверужје“ Божије којим се побеђује у духовној Армагедонској бици која је у току. Само православни имају то „свеоружје“, о коме говори Свети Апостол Павле, којим се могу одупрети у зли дан, и одолевши свему, одржати се (ср. Еф. 6, 11-17).

Зато вас позивамо на молитву – да од данас, па све до недеље 2.11. сви у исто време, у 21 час, прочитамо по три пута, у част Свете Тројице, молитву Часном Крсту. Јер Крст је одувек поштован као заједничка застава хришћанства, као застава победе над Сатаном и над свим Христовим непријатељима; на Крсту је Господ Исус Христос умро ради нашег спасења!

“Крест – хранитель всей вселенной,

Крест – красота Церкви,

Крест – верных утверждение,

Крест – Ангелов слава и демонов язва“

„Крст је чувар целе васељене,

Крст је украс Цркве,

Крст је снага царева,

Крст је учвршћење верника,

Крст је слава анђела, и рана демона“.

(Егзапостилар – посебна песма посвећена Крсту средом и петком).

 

Да бисмо три пута прочитали Молитву Часном Крсту потребна су нам највише два минута. Учинимо за тријумф Добра макар толико!

На данашњи дан, када наша Света Православна Црква прославља Оце Седмог Васељенског Сабора, на коме је осуђена иконоборачка јерес, а потврђена и озакоњена вера Цркве да су свете иконе достојне поштовања као видљиви изрази вечне и непролазне лепоте, пре свега Господа Христа као Богочовека, али и Пресвете Богородице, анђела и Светих, ускликнимо:

„Всјак да отступит нечестивиј,

не почитајај икону честнују Богородици,

и сију не проповједујај Христа богомужно рождшују,

и во огањ да отслетсја,

сгарати несожежено!“

(Из Треће песме Светим Оцима Седмог Васељенског Сабора, стих на „и ниње“).

+ + +

МОЛИТВА ЧАСНОМЕ КРСТУ

Слава Господе, Крсту Твоме Часноме!

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника.

О! пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек.

Амин.

Владика Николај Велимировић, Омилије, Недеља девета по Духовдану, Јеванђеље о Јачем од природе.

ФИЛМ: НОЋ ВЕШТИЦА – ПРЕВАРА ИЛИ ЗАДОВОЉСТВО?

(Православна породица)