Прочитај ми чланак

НЕМАЊА ШАРОВИЋ: Ко је већи лажов, Андреј или Александар Вучић? (ВИДЕО)

0

nemanja-sarovic aleksandar i andrej vucic

О фантовским фирмама породице Вучић, милионеру из Бајчетине и др бизнисмену Стефановићу, заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, јавно је још 2011. године говорио у Народној скупштини Републике Србије!

Посланик Српске радикалне странке у Народној скупштини Републике Србије, г. Немања Шаровић, изнео је убедљиве доказе о полутајној „љубави“ Српске напредне странке и Демократске странке, потврђујући непобитну чињеницу да је Демократска странка омогућила „напредњацима“ да постану парламентарна странка а да на изборима нису ни учествовали. Поред тога, г. Шаровић је изнео доказе да Александар Вучић бесрамно лаже када каже да се не финансира из буџета, него да га плаћа „Профајлер тим“. Говорећи то, Вучић је мудро прећутао да се „Профајлер тим“ финансира из буџета општина Земун и Вождовац. Дакле, Вучић добија двоструку месечну апанажу из буџета.

Убрзо затим, када је дошао на ред Закон о финансирању политичких странака, господин Шаровић је изнео низ доказа о повезаности мафијашкиш структура са Вучићем и Николићем.

Даме и господо народни посланици, пре свега бих предложио да прозовете Гандија из Бајчетине, да не буде опет после како није видео, није могао да одговори, а кренућу од посланичког питања које сам ја поставио још 23. фебруара, које је било у вези са финансирањем политичких странка и на које, на жалост, још увек нисам добио одговор. Основно питање на које је требало да одговорите када сте кренули са доношењем овог закона је да прво кажете шта је то што је било лоше у постојећем закону и шта је то што је вас онемогућило да примењујете и одредбе постојећег закона?

Српска радикална странка је више пута износила своје примедбе, али највећа примедба коју ми имамо на овај закон је управо то што овај закон никада није примењиван, чак и да сте ове одредбе применили. Неки који, на жалост, седе у овој сали са украденим мандатима, одавно би платили изузетно велике новчане казне.

Тада сам затражио од државних органа да испитају начин пословања “Профајлер тима” који је повезан са функционерима СНС, да испитају начине на који се преко две општине у којима је СНС освојила власт, а то су у Београду Вождовац и Земун, финансира најуже руководство њихове странке.

Тада сам изнео податке да је “Профајлер тим” закључио некакве уговоре са општинама Земун и Вождовац, у Земуну крајем 2009. године, одмах након што је СНС тамо дошла на власт и од 11. новембра до 30. децембра имали су три уплате у износу од 460.200,00 динара. Значи, било је прво 11. новембра, па 7. децембра, па 30. децембра. За неких месец и по дана на рачун предузећа “Профајлер тим” пребачено је 1.380.600,00 динара.

У 2010. години, на жалост, СНС је освојила власт и у општини Земун и одмах је ову своју делатност у року од нешто више од месец дана пребацила на ту општину.

Колико се сећам, у јануару је конституисана власт, а већ у марту месецу рећу прве исплате “Профајлер тиму”. Оно што је најзанимљивије, то је одакле се уплаћује, то Скупштина општине Вождовац, Фонд за подстицање развоја. На који су они начин подстицали развој и чији су развој подстицали, једва чекам да чујем и од Александра Вучића и од Томислава Николића и од било кога другог из Српске напредне странке, ко је расположен да грађанима Србије, који у складу са законом имају право да знају одговор на та питања, одговори.

У 2010. години било је 23 уплате, укупно 8.065.300 динара. Ово је предузеће у коме је у то време „радио“, по његовим речима Александар Вучић, заменик председника СНС. Уколико ово није сукоб интереса, онда не знам шта је, онда је апсурдно било какве законе овде предлагати и усвајати.

У 2011. години, пошто имамо само до почетка маја уплате, практично за прва четири месеца, од 1. фебруара до 6. маја било је девет уплата за “Профајлер тим” из буџета општине Земун и општине Вождовац, у укупном износу од 1.593.000 динара. Укупно до сада нешто више од годину дана са буџета ове две општине, буџета који пуне осиромашени грађани, којима је ова група обећала неки бољи живот и некакав напредак и некакву транспарентну власт, пребачено је укупно 11.038.900 динара.

Тада када сам све ово изнео, имали смо једну хистеричну реакцију из СНС, па су се утркивали, од општине, преко Небојше Стефановића, па до Вучића, да демантују како наводно Вучић тамо ради, а подсетићу вас на неке ствари које су неспорне, а то је да је господин Вучић сам 4. новембра 2010. године у једној емисији “Распакивање” тврдио како ради у предузећу “Профајлер тим”, па је онда негде 23. маја у емисији “Инсајдер” рекао како већ дуже од осам месеци, дакле од краја септембра, не ради у том предузећу.

Сада ми питамо Александра Вучића, Небојшу Стефановића и остале из СНС када су лагали, када су обмањивали грађане Србије, јер се једноставно ти термини не поклапају. Или је радио 4. новембра, када је то рекао на РТВ Србије, или није радио, како је то рекао пре неколико дана у емисији “Инсајдер”. Наравно, на разне начине су они то покушавали да прикрију.

Сада бих вам изнео податке и ко су ти људи, односно ко стоји иза тог предузећа. Предузеће “Профајлер тим” је предузеће чији је 100% власник господин Горан Веселиновић. Доћи ћемо мало касније до њега, он је човек који је по званичном извештају финансирања политичких странака који је поднела СНС, у 2010. години СНС дао 290.100 динара. То је предузеће које је, као што сам рекао, одмах по доласку напредњака на власт закључило уговоре, а занимљиво је и погледати како је пословало то предузеће током претходних година.

Најбоље су пословали 2008. године и по извештају који стоји на сајту Агенције за привредне регистре, тада су имали пословни приход од 39 милиона динара. Човек би помислио да је то предузеће заиста добро радило, а онда се мало загребе по површини, па се види да је, нажалост, са рачуна СРС пребачено скоро 22 милиона, само у 2008. години. У то време контролисао је финансије и овлашћено лице био, наравно, Томислав Николић.

Већ 2009. године ово предузеће знатно смањује обим свог пословања и тада има свега 13.900.000 динара годишњег прихода, а 2010. године то спада на свега нешто више од 10 милиона динара. Када упоредимо ово што је господин Вучић упорно говорио грађанима Србије, он је нпр. у емисији “Распакивање”, 4. новембра, рекао следеће – за себе прво каже да је врстан познавалац вина, каже да није ни на једној државној функцији, али даноноћно ради, али не само у странци. Ради у једној фирми, каже – у приватној фирми која се бави медијима и саветује како и на који начин да воде одређене кампање. Углавном су то привредне кампање за одређена предузећа итд. помажем колико могу својим знањем и мислим да своју плату зарадим. Један део радног времена проведем овде, а један део радног времена у тој фирми.

Желео бих да било ко из СРС или господин Вучић, одговори – која су то предузећа којима је фирма “Профајлер тим” водила привредне кампање и које су то привредне кампање биле, да чујемо и ми где се то медијски геније, Александар Вучић, толико исказао. Поготово је занимљиво то, као што сам рекао, више од осам милиона динара је приход у 2010. години који се односи на фирму “Профајлер тим”, а добијен је из општина Вождовац и Земун, дакле, 80% прихода и свега око два милиона динара отпада на неке друге приходе. То значи да је претежна делатност, практично, целокупна делатност тог предузећа била у ствари усмерена само на онај новац и на оне послове које су добили од општина Земун и Вождовац, у којима је СНС на власти.

Даље водитељ пита – да ли фирма има име? Александар Вучић каже – име ћу вам после тачно дати, пошто ја је зовем “Профи”, али није “Профи”. Има “Профајлер тим” са још не знам чим, тако да није само “Профајлер”, да не мислите да је од овога из ДС. У то време је Александар Вучић већ две године радио у овој фирми. Наводно радио. Како је могуће да неко ради у некој фирми две године, а да не зна чак ни име предузећа у коме ради?

(Србин.инфо)