Прочитај ми чланак

Мира Марковић: Нисмо изнели милијарде, живим у Москви од пензије

0

Мирјана Марковић, удовица некадашњег председника Србије Слободана Милошевића, изјавила је да ни она, ни њен покојни супруг, као ни њихова деца, немају, нити су икад имали имовину у земљама Европске уније.

mira-markovicМирјана Марковић тврди да је сва имовина њене породице – две куће у Србији

Марковићева је поводом вести о одмрзавању имовине породице Слободана Милошевића у земљама Европске уније, рекла: „Све што имамо је у Србији“.

– У Пожаревцу имамо кућу коју смо волели и коју волимо. У њеном дворишту почива Слободан. У Београду имамо кућу од чије ренте смо се делом издржавали, а ту кућу данас не можемо ни да издамо, ни да продамо. То је једина наша имовина – тврди Мира Марковић.

Она је додала да су приче о милијардама које је њена породица изнела у Русију „бесмислице“. На питање „Новости“ од чега живи у предграђу Москве са сином, Марковићева је одговорила да живи од пензије од 58.000 динара.

– Слободан је једини председник државе, ваљда у свету, који није имао право на своју пензију. Приче да смо све што смо могли изнели из Србије, на рачуне разних банака, су најобичније пројекције оних који би, да су на нашем месту били, живели у изобиљу – рекла је она.

Марковићева је додала и да је у Москву стигла с „пртљагом“ у коме су била три пара наочара, две сукње, два џемпера и једно паковање аспирина.

– Говорим истину. Ко хоће да верује нека верује. Ко неће – не мора – закључила је Мира Марковић.

(Блиц)