Прочитај ми чланак

Кери: Хвала Вучићу, Србија кренула у борбу против Исламске државе у Ираку

0

sirija najnovije vesti islamisti

Амерички државни секретар Џон Кери упутио је писмо премијеру Александру Вучићу, у којем, у име председника Барака Обаме, захваљује Србији на подршци међународној коалицији у борби против Исламске државе.

У писму државног секретара САД истиче се захвалност Србији на њеној посвећености међународном миру и одлучности да се супротстави Исламској држави, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима, преносиТанјуг.

Кери је похвалио лидерску улогу Вучића у напретку дијалога Београда са Приштином и оценио да би пуна примена Бриселског споразума из априла 2013. године знатно допринела убрзању процеса европских интеграција Србије и донела већу стабилност региону, додаје се у саопштењу.

„Сједињене Америчке Државе су спремне да тесно сарађују са Републиком Србијом током њеног председавања Организацијом за европску безбедност и сарадњу 2015. године. Снажно консултативно лидерство ОЕБС-а је у овим тренуцима од посебног значаја, с обзиром на то да се Европа суочава са једним од најтежих изазова за своју безбедност у последњих неколико деценија“, закључује се у писму шефа америчке дипломатије упућеном премијеру Вучићу

RTS