Прочитај ми чланак

КАКВЕ ПОРУКЕ СРБИЈИ у Београд доноси албански премијер

0

IVICA DACIC - KZN

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је за РТС да није питање да ли премијер Албаније треба да посети Србију, већ какве поруке са собом носи.

Вицепремијер Владе Србије је истакао да се програм за посету Едија Раме 10. новембра припрема и да још није извесно шта ће обухватити.

Он је навео да је “извесно“ да ће Рама доћи у Србију, али да је од самог чина доласка важније са каквим порукама ће се појавити пред домаћинима из Србије.

“Са Рамом долазе и министри спољних послова и економије, који су били у Београду на састанку пре неколико дана“, рекао је Дачић.

Министар спољних послова је потврдио да је одлазак у Прешево један од предлога албанске стране, после чега је подсетио да су и неки други функционери Албаније раније одлазили у Прешево и Бујановац.

„Није питање да ли неко треба да иде или не, него које ће поруке бити послате. Ми очекујемо да ће бити послате поруке у складу са јавно изреченим принципом и циљем ове посете, а то је развој наших добрих односа“, нагласио је Дачић.

Питање посете албанског премијера постављено је после инцидента на фудбалској утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду, а првобитно је он требало да се појави у Београду 22. октобра.

(РТС)