Прочитај ми чланак

Крађа идентитета и џепарење здравог разума

0

529054_andrej-vucic01-foto-vesna-lalic165_f

Изгледа да Андреју Вучићу није украден само идентитет већ, према полицијским сазнањима, и крсна слава, четири зимске гуме, отирач испред улазних врата, неколико година радног стажа и што је најгоре- гомила флајера за пицерије, па НН лице већ извесно време наручује гомиле пица, палачинке с орасима и газирана пића ваневропског порекла не име Андреј Вучић, инсистирајући да поруџибе буду остављене на клупици у парку, по које накнадно дође нека дебела госпођа, највероватније јатак лажног А. В. сазнајемо у полицији.

Због крађе идентитета највероватније је ономад и дошло до немилог инцидента са жандармеријом, када је пребијен брат премијера, јер су полицајци били испровоцирани појавом треће особе која се представља исто и инсистира да прође кроз кордон, тако да заиста нема никакве одговорности самог министра полиције и потребе за његовом оставком.

– Знате, осетили смо се као у “Квискотеци”, односно, игри детекције, оно кад се особа А, Б и Ц представе исто, а ви треба да погодите ко је од њих прави?! Шта, бре, да погађамо- повадили пендреке и одмах дошли до тачног одговора и нових десет поена…- сведочи један од жандара, док министар прим. др. сци. Небојша Стефановић одлази и корак даље, откривајући читаво клупко завере око крађе идентитета, и то не само премијеровог брата, већ и самог премијера, па и председника.

– Случај “дрон”, рецимо- открили смо да је један од починилаца код себе имао, осим америчког пасоша, и личну карту ујне премијера Вучића и мало је фалило да се извуче, али смо хитром акцијом утврдили да премијерска ујна не поседује браду и бркове, као и да слабо управља дроном, не сналази се баш са даљинским командама.

Што се премијера тиче ту је ситуација још драстичнија- неко се, замислите, током изборне кампање и минуле године представљао као Александар Вучић и обећавао некакве арапске милијарде, издашну помоћ ЕУ, покретање привреде, запошљавање, инвестиције и ко зна какве још глупости, па овај, сироти оригинални премијер сад мора да вади флеке ребалансом буџета и смањењем свега и свачега, само зато што је народ будаласто веровао некоме ко помало личи на њега и маше лажном личном картом по митинзима, телевизијским гостовањима, конферецијама за штампу…

Не бих ни на кога да упирем прстом, али ако баш морам рекао бих да је народ једини кривац, јер овде није реч о наивној деци, већ пунолетним грађанима који су морали да прозру преваранта и затраже на увид личну карту, а не да испадну наивни ко француске собарице, па сад криве премијера због мера штедње и кашњења инвестиција, које није ни обећао, реално! Ево, открићу вам још и овај податак из истраге: утврђено је да су неки од министара, па и ја донекле, насели на провокацију и засели у фотеље убеђени да их је позвао прави Александар Вучић, кад оно испаде да је то учинио онај преварант с лажном личном картом, па сад морамо да одрадимо мандате, мада, реално, нисмо ни за стадо оваца, а не министарску функцију, но…- отворио је душу доктор Стефановић, напоменувши да је и њему украден идентитет и да је та особа можда узроковала неке афере које се њему стављају на душу, иако му је и душа украдена заједно са идентитетом, као његов саставни део, колико и мозак, али…

Председник Николић је можда прошао и најгоре, с обзиром да је непознати починилац на основу његовог идентитета завршио неке школе којима председник није ни пришао; присуствовао сахрани Нелсона Манделе и смарао светске лидере за “селфи”; фотографисао се на разноразним сеоским манифестацијама као у кафани, а највероватније и пријавио за “Звезде Гранда”, па полиција прати даљи ток такмичења чекајући у заседи кадидата који ће се појавити под тим именом.

Из министарсва полиције апелију на грађане да убудуће буду изузетно опрезни и пазе коме дају глас, с обзиром да је пошаст крађе идентитета узела маха и да све више људи, представљајући се као чланови владе и разноразни експерти, нуди спасење, решење и инстант излаз из кризе, што је досад било својствено само Јеховиним не и Вучићевим сведоцима…

(Два у један)