• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Сједињене Америчке Државе одржале успешне украјинске изборе
Прочитај ми чланак

Сједињене Америчке Државе одржале успешне украјинске изборе

0

original

Уочи избора за украјински парламент, један од саветника рекао је Обами у Овалној соби: “Господине, нови парламент ће бити звер, беснеће против Русије …”

И би.

Нова украјинска Врховна рада је 100% проамеричка и русофобична. Што је било за очекивати, јер изборима су “хендловали” амерички специјалисти.

По њиховом наређењу су кажњеници ставили бирачка места под “заштиту” (стражу) под припремљеним формалним изговором “да се спрече провокације ФСБ”. Истовремено, на местима одређеним за гласање, Наливајченкови СБУ агенти су могли да раде шта су хтели: попуњавају кутије са претходно испуњеним гласачким листићима, згозовљују избројане гласове и протокол, итд.

Међутим, није све ишло глатко. Из Кијева је стигла сензационална вест ! Извор из Централне изборне комисије је пријавио, да Љашко, према неким посматрачима у својству приватног лица на бирачким местима, чврсто држи друго место и да се приближава Порошенку. Господари су се згранули. И онда је – пажња, молим ! – представник амбасаде САД, који је све време избора био у Канцеларији главног изборног повереника, наредио (цитирамо кијевски извор): “Ресетујте Љашкове гласове у корист Јацењука.”! Одма’ ! Отворен текст је преко телефонске линије сместа достављен свим бирачким местима !

Чега другог може бити новог у украјинској Врховној ради, изузев антируског једа и беса ? Јацењук се са Љашковим гласовима поравњао са Порошенком и чврсто засео у парламент, подупрт будућом коалицијом са неумољивим фашистичким крилом: Љашком, Тјањибоком, Садовојем и трајно везаном за њих Тимошенко.

Порошенко чак није имао ни конкурента, већ непријатеља у лику Јацењука. То је амерички трик: створити конкурентно окружење у окупационој влади, када свако сваког блати. Тако су пројектовани сви окупаторски проамерички режими у свим окупираним земљама. Стратешки, на изборима су победиле Сједињене Америчке Државе. Према томе, мира бити неће !

Тактички гледано, на изборима су победила тројица олигарха: Порошенко, Коломојски и Левочкин, који финансирају промоцију својих плебејаца у Парламент. Стога је даљи пад животног стандарда загарантован!

ПС: Највеће изненађење ових избора је Јацењуков Народни фронт. На прошлим изборима је добио само 10% гласова. У светлу свега што се догађало после Мајдана јасно је да чак ни украјински националисти с њим нису задовољни. Али сада знамо где је нашао магични подстицај.

Аутор: Александар Жилин
Превела са руског на енглески: Кристина Рус
Извори: Руководитель Центра изучения общественных прикладных проблем и Fort Russ: United States holds successful elections in Ukraine
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски