Прочитај ми чланак

Муслиу: Оно што уче деца у Албанији и на Косову, учиће деца у Прешеву и Бујановцу

0

albanci-03foto-ap_f

ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ – На изборима за Национални савет Албанаца у Прешевској долини, који су одржани у недељу, већину је освојила листа Коалиција за уједињење Албанаца и Демократска партија „др Нагип Арифи“, које ће за новог председника Савета албанске мањине у Србији изабрати Јонуза Муслија, некадашњег комесара Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца.

„Приоритет је застава и уџбеници и са тим више нема компромиса. Оно што уче деца у Албанији и на Косову, учиће деца у Прешеву и у Бујановцу“, истакао је у изјави за емиисју „Радар“ Радио-телевизије Војводине Јонуз Муслију, који је и лидер Партије демократског прогреса.

Муслију је и председник Скупштине општине Бујановац, где је његова странка ПДП у власти са Демократском партијом Нагипа Арифија, али и Српском напредном странком, социјалистима, демократама Бориса Тадића и утицајном локалном Групом грађана – „Др Стојанча Арсић“.

„Муслију је човек који има различите приче на различитим местима… Једно прича у Тирани, једно у Приштини, а једно у Београду. Он је председник Скупштине општине и потписује све акте, чак и оне који се тичу одбране и све то у складу са законима државе Србије“, прича за РТВ Стојанча Арсић, заменик председника општине Бујановац.

Политички аналитичар и председник Одбора за људска права у Прешеву Бељгзим Камбери тврди, пак, да Муслију нема никакву снагу на југу Србије.

„Није проблем господин Муслију. Они који су били проблем нису одавно овде. Или су побијени или су били у затвору или су још увек у затвору“, навео је за РТВ Бељгзим Камбери.

Од 35.600 уписаних бирача, на изборе за Национални савет Албанаца изашло је свега 13 хиљада грађана, а странка Јонуза Муслијуа добила је нешто више од хиљаду гласова.

(РТВ)