Прочитај ми чланак

THE SAKER: САД крећу у рат, кијевска хунта напада после избора

0

soko ruski

Овај пост је кратак наставак мини-извештаја о ситуацији у Украјини од пре пар дана.

Вас неколико је приметило оно што се може назвати објавом рата Русији. Објавила ју је једна од највећих фигура англоционистичког међународног капитала, Џорџ Сорош, који је изјавио да Русија прети егзистенцији Европе. Прво Ходорковски, сада Сорош – прилично је јасно ко пикира на Русију и како, а једнако је јасно да је оно што ови финансијери заиста признају својим ратоборним изјавама то да је Путин егзистенцијална претња њима. У другом саопштењу, они су у ствари 100% у праву (још једном доказујући да су они који кажу да је Путин марионета олигарха само корисни идиоти и да су изманипулисани).

Порошенко: Украјинска војска ојачала за време примирја

Прекид ватре на југоистоку Украјине користи одбрамбеној способности земље, изјавио је председник Петар Порошенко.
За то време су украјинске снаге безбедности добиле ново оружје, технику и резерве.
„Све четири фабрике за оклопно оружје раде у три смене“, рекао је Порошенко.
Притом је истакао да се конфликт на истоку земље може решити само дипломатским путем.

(Глас Русије)

Нуландова, Сорош, Ходорковски, Хилари, Фридман … листа нема краја. Читаво то неоконзервативно завереничко друштванце је за рат и врши огроман притисак на остатак планете да му се придружи.

Европљани, као и обично, показују да имају кичму колико и медуза: иако добро знају и разумеју да Ујка Сем ствара нацистички режим у Кијеву и да ће их америчка политика болети, опет ће учинити све што им Америка говори. Нема ни речи о европској спољној политици. Све што излази из уста Европљана је субмисивно “Да, господине! Све што кажете, господине!”. Један од најизразитијих примера овог европског слугерањства и спремности да се испуни наређење САД, без обзира колико било глупо, је бајка о руској подморници што вреба у шведским водама.

Није то само лоша реприза шведске хладноратовске параноје после инцидента “Whiskey on the Rocks”, у којем је грешка у навигацији имала за последицу да се совјетска подморница класе “Виски” насукала на стене близу Карлскрона. Хладноратовски Швеђани се могу оправдати што су виђали совјетске подморнице често колико и Шкотланђани чудовиште из Лох Неса, али иста глупост у 2014. је брука и показује да ће шведска војска такође извршити било какву наредбу господара, ма и очигледно глупу. Овај пут, по ББЦ-у, први знак присуства руске подморнице је био – не шалим се с вама, то што је:

“У четвртак 16. октобра детектован радио разговор на руском између Стокхолмског архипелага и руске енклаве Калињинград, где је базирана руска Балтичка флота.”

Очигледно, постоје људи довољно глупи да поверују у овакве глупости.

Озбиљно, ма колико да је смешна ова “шведска бајка”, не треба занемарити чињеницу да јој интенције уопште нису смешне: изазивање страха и стварање могућег изговора за конфронтацију.

У међувремену, у Бандерастану, ствари сваким даном постају све горе. Једина ствар која кијевску хунту задржава од пуног напада на Новорусију је страх од даљих војних пораза пред изборе. Али, изузев ако се не десе какве велике промене, њихови напада ће бити чим прођу избори. Једна ствар која би могла да одложи такав напад је пуч против Порошенка у Кијеву.

Иако то није баш тако изнесено, из самита у Милану је проистекло практично признање да хунта уопште немају новца. Никаквог. Отуд све те приче о новцу Европљана за руски гас. Почела је хладна сезона, сада ће све бити све горе и горе.

Извор: The Vineyard of the Saker: Ukraine mini-SITREP: very ominous developments (follow up)
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски