• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • САНДА СТОЖЕР ПАТРИОТСКОГ БЛОКА: Двери заинтересовани, радикали резервисани за сарадњу
Прочитај ми чланак

САНДА СТОЖЕР ПАТРИОТСКОГ БЛОКА: Двери заинтересовани, радикали резервисани за сарадњу

0

sanda ivic

Руководство ДСС започело преговоре за окупљање широког савеза који би чинио „патриотско-суверенистички” блок. Сутра сусрет са Дверима. Могућа подршка Ломпара и Којена.

Демократска странка Србије започела је преговоре са странкама, покретима, удружењима и интелектуалцима за формирање блока који ће назвати „патриотско-суверенистичи“ – сазнају „Новости“.

ОСТАЈЕ НЕУТРАЛНОСТ

Санда Рашковић Ивић је поручила јуче да ДСС није и никада неће одустати од својих темељних начела – неутралност Србије, против уласка у ЕУ и НАТО, за јачу сарадњу са Русијом и РС:

– Један од корака који може да допринесе остварењу ове политике јесте сарадња и обједињавање свих оних којима је на срцу слободна Србија.

Према нашим информацијама, коначан изглед тог новог опозиционог савеза требало би да буде познат до краја године. Председница ДСС Санда Рашковић Ивић сутра ће на Сајму књига посетити и промоцију књиге Покрета Двери, што ће бити први јавни сусрет са члановима њиховог старешинства после њене победе на страначким изборима.

Она ће у понедељак потписати споразум о заједничкој сарадњи и са избегличким удружењима, а припрема се и серија разговора са угледним интелектуалцима.

Према сазнањима „Новости“, формирање блока требало би, између осталих, да подрже и Мило Ломпар, професор Филолошког факултета, Леон Којен, пензионисани професор Филозофског факултета, Јован Душанић, професор економије, Игор Ивановић, публициста…

Врх ДСС очекује да суверенистичком блоку приђу и представници националних мањина у земљи, који су патриотски оријентисани. У ДСС су расположени да поново привуку неке осниваче, а међу њима и Милана Шећеровића и адвоката Мирка Поповића, као и некадашње високе функционере Мирка и Драшка Петровића.

Тај блок ће бити отворен за сарадњу и са Српским отаџбинским фронтом, који планира да оснује Синиша Ковачевић.

nemanja-sarovic glisic jpg

ВЛАДАН ГЛИШИЋ  И НЕМАЊА ШАРОВИЋ ЗА СРБИН.ИНФО

ДВЕРИ

„Покрет Двери су имали неформални контакт са госпођом Сандом Рашковић-Ивић, што представља помак у односу на претходну фазу наших односа са лидером ДСС-а. 

Засада још никакви званични контакти и предлози за састанке нису нам стигли из ДСС.

Ако дођу, ми смо отворени за сваке разговоре и договоре који иду ка обједињавању патриотских снага у Србији”, закључио је за Србин.инфо, један од лидера Двери, Владан Глишић.

СРС

„Госпођа Санда Рашковић-Ивић нити нас је контактира, нити очекујемо да контактира Српску радикалну странку, пошто је била Вучићев кандидат за страначке изборе у ДСС”, рекао је за Србин.инфо заменик предсеника радикала Немања Шаровић, додајући:

„А чиме је госпођа Санда Рашковић-Ивић то доказала и шта је показала, у свом досадашњем раду, да има капицитета да обједини српски патриотски блок?”

(Вечерње новости, Србин.инфо)