Прочитај ми чланак

НЕВЕРОВАТНО – У БЕОГРАДУ: Како Ротшилд саветује Србе

0

oliver-rotsild_1

Међународно повезивање и стратешки савези у инвестирању су веома важни за модерно пословање, каже познати корпоративни стратег и бизнисмен Оливер Ротшилд.

Ротшилд је у Београдској пословној школи, где је одржао предавање о иновацијама у пословању, истакао да је за успешан бизнис најважније да се верује у оно што се ради.

„Најважније је веровати у оно што желите да урадите у послу, односно да верујете у себе и у пројекат који ће донети нешто ново у пословном окружењу“, поручио је он.

На питање новинара Танјуга да ли је заинтересован за инвестиције у Србији, Ротшилд није искључио ту могућност.

„Дајте ми шансу, јер тек сам дошао овде. Ја већ инвестирам овде на тај начин што едукујем студенате у Србији“, приметио је шаљиво.

Указујући на значај иновација за развој пословања, Ротшилд је позвао студенте да обрате пажњу на оно што се дешава на светској сцени и на то како су се ствари промениле у западном пословном свету.

„Од традиционалног модела пословања прешли смо на савремене технологије и стратешке савезе у инвестирању. То је рез који мора да се направи и у новом пословању у Србији“, оценио је, додајући да верује у то да су грешке те које нас доводе до стицања мудрости.

Каже да је веома задовољан што је дошао у Београд и да је први пут у Србији, али напомиње да је давне 1959. године био у „великој Југославији“ и да је имао везе са некадашњим врхом те државе.

„Подручје на коме се налази Србија је историјски значајно, с обзиром на то да су ту била присутна многа светска царства. Надам се да ово неће бити моја једина, већ прва посета Србији“, рекао је Ротшилд и додао да у Србији очекује добар провод и добру храну.

Директор београдске пословне школе Ђуро Ђуровић казао је да је веома задовољан што је сазрело време да у ту школи долазе велика светска имена попут Оливера Ротшилда, који, осим што је познат у пословном свету, важи и за признато име у свету науке, и изразио уверење да ће студенти имати шта да науче од њега.

На питање новинара како је дошло до сарадње школе са британским бизнисменом, Ђуровић је објаснио да Београдска пословна школа сарађује са Центром за стратешке пројекте и да је Ротшилд члан те невладине организације.

(Танјуг)