Прочитај ми чланак

ВОЂА РУСКИХ „НОЋНИХ ВУКОВА“: Србија је постала ближа Русији од Украјине (Видео)

0

vukovi copy

Према речима Александра Залдостанова (Хирурга), око 200 бајкера допутовало је у Београд 16. октобра на прославу 70. годишњице ослобођења престонице Србије од немачко-фашистичких освајача.

Србија је постала ближа Русији од Украјине. Њен народ увек показује љубав према Русима, без обзира на ветрове који дувају са Запада, изјавио је председник Сверуског мотоклуба „Ноћни вукови“ Александар Залдостанов (Хирург) у четвртак на прес-конференцији по завршетку своје посете Балкану.

Према његовим речима, око 200 бајкера стигло је у Београд 16. октобра на прославу 70. годишњице ослобођења престонице Србије од стране Црвене Армије. Са јубилејом се била поклопила и посета Београду председника Русије Владимира Путина и састанак са његовим српским колегом Томиславом Николићем.

Вођа „Ноћних вукова“ је поделио радост празника са председницима и локалним становништвом.

„Сусрет три председника (присуствовао је и председник Републике Српске Милорад Додик), народ који се окупио на тргу, на улици – то је веома симболично. 30. година није било параде у Београду. Читав град је изашао на параду и поздравио председника Русије. Такве ствари не могу бити вештачке. Иако је тамо јак амерички утицај… Србија – гледано на људе, њихову љубав према нама – данас нам је ближа од Украјине, посебно Западне Украјине,“ казао је Хирург.

Учесници прославе, прича бајкер, узвикивали су „Крим! Русија!“, „Русија, Србија!“, „Не ЕУ!“. „Ми имамо заједничке духовне и традиционалне вредности. Руска цивилизација не даје мира глобалном сатанизму и биће његовим вечним непријатељем. У суштини, ми живимо на грани рата. Ми морамо да се боримо, а то можемо радити само заједно. Пре свега, треба мислити о пријатељима и не претварати пријатељство у трговину,“ додао је председник „Ноћних вукова“.

Са своје стране, члан клуба који је организовао мотоходочашће по светињама Балкана, Јевгениј Строгов, подсећа да руски бајкери сваке године посећују Србију, Црну Гору, Македонију, а ове године су били и у Албанији. „Сада смо посетили више од 30 манастира и сваком уручили руске иконе (Серафима Саровског, Сергеја Радоњешког, Александра Невског),“ испричао је Строгов.

(Глас Русије)