• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОТВРЂЕНО – СРБИЈА НА НУЛИ: Србији дали, па одузели три бода!
Прочитај ми чланак

ПОТВРЂЕНО – СРБИЈА НА НУЛИ: Србији дали, па одузели три бода!

0

srbija-albanija-dron-albanska-zastava

УЕФА је одлучила да казни Србе и Албанце по 100 хиљада евра, наши играју два меча без публике на домаћем терену, а утакмица у Хумској регистрована 3:0 у корист Србије уз минус три бода домаћих.

УЕФА је пресекла! Утакмица између Србије и Албаније је регистрована резултатом 3:0 у корист српског тима. Међутим, ту није крај наш национални тим је кажњен са минус три бода, што значи да су “орлови” на нули, што се тиче меча у Хумској (изабраници Дика Адвоката имају један бод у квалификацијама из Јеревана, када су ремизирали са Јерменијом).

Поред тога национални тим Србије је кажњен са 100 хиљада евра и две наредне утакмице у квалификацијама пред празним трибинама на домаћем терену.

СРБИЈА НЕЗАДОВОЉНА

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Горан Милановић рекао је данас да није задовољан одлуком Европске фудбалске уније (Уефа), којом је прекинту утакмицу са Албанијом регистровала службеним резултатом 3:0 за Србију и одузимањем бодова.
„Нисам задовољан. Не бих ништа више рекао, Фудбалски савез ће се званично огласити”, рекао је Милановић агенцији Бета.

На другој страни Албанци су кажњени са 100 хиљада и изгубили су утакмици у Хумској службеним резултатом (3:0).

Председник ФСС Томислав Караџић је најавио да ће око 14.00 часова заседати колегијум савеза, који ће се огласити у вези одлуке УЕФА.

Тренутно стање у групи И: Данска има четири бода из три утакмице, као и Албанија, док Португалија из два меча има три бода, а Србија и Јерменија су на дну табеле са једним бодом.

ФСС ПОТВРДИО

Фудбалском савезу Србије су данас, у петак 24. октобра 2014. године, у јутарњим сатима, достављене одлуке Контролне и дисциплинске комисије УЕФА поводом одлучивања о прекинутој Група И УЕФА ЕУРО 2016 квалификационој утакмици између Србије и Албаније (14. октобар 2014, Београд, прекид у 41. минуту при резултату 0:0).

Седница Контролне и дисциплинске комисије УЕФА је одржана јуче, 23. октобра 2014, а због изузетног интересовања комплетне домаће јавности поводом овог случаја и једнаког третмана свих медија, како из Србије тако и из иностранства, ФС Србије овим путем преноси добијене одлуке.

– Одлуке чланова Контролне и дисциплинске комисије УЕФА, а која је заседала у саставу председник Томас Партл (Аустрија) и чланови Жоел Волф (Луксембург) и Ханс Лоренц (Немачка), су:

– Утакмица Србија – Албанија је регистрована службеним резултатом 3:0 у корист Србије.

– Фудбалском савезу Србије, односно „А“ репрезентацији Србије, одузимају се три бода у квалификационом такмичењу за 15. Првенство Европе које ће 2016. године бити одржано у Француској.

– Фудбалском савезу Србије се одређује казна играња две наредне утакмице као домаћин у Групи И квалификација за Првенство Европе 2016. без присуства публике.

– Фудбалски савез Србије се кажњава са 100.000 евра.

– Фудбалски савез Албаније се кажњава са 100.000 евра.

– Писано образложење донесених одлука Контролне и дисциплинске комисије УЕФА биће достављено ФС Србије у наредних пет дана, па ћемо тада знати на основу којих чињеница су изречене поменуте казне. Од дана пријема комплетно образложених одлука, обе стране ће имати рок од три дана да најаве жалбу Комисији за жалбе УЕФА. После подношења најаве жалбе, обе стране ће имати рок од пет дана да исте доставе надлежном органу УЕФА.

– У просторијама Спортског центра ФС Србије у Старој Пазови у петак 24. октобра 2014. године са почетком у 13.00 сати, биће одржана Ванредна седница Одбора за хитна питања наше организације, после којег ћемо у саопштењу за јавност изнети реакције на саопштене одлуке и усаглашене ставове по свим питањима.

(Вечерње новости)