• Почетна
  • ВИДЕО
  • ЊУЈОРК: Муслимански екстремиста секиром напао полицајце! (Видео)
Прочитај ми чланак

ЊУЈОРК: Муслимански екстремиста секиром напао полицајце! (Видео)

0

Муслиман Зејл Томсон је насрнуо на патролу полицајаца, једног секиром ударио у главу, а другог у руку.

Американац Зејл Томсон (32) напао је секиром усред дана у Квинсу четири њујоршка полицајца док су позирали за фотографију и тешко је ранио двојицу, а брутални напад снимиле су камере за надзор, јавља ЦНН.

Полицајци су га убили, али притом је рањена и једна пролазница која је, као и један од рањених полицајаца, у критичном стању.

Полицајци су патролирали пешке када их је један фотограф замолио да позирају за фотографију у Квинсу јуче око 14 сати по локалном времену, изјавио је портпарол њујоршке полиције. Један човек је изненада почео да маше секиром којом је ударио једног полицајца у десну руку, а затим је поново замахнуо и ударио другог полицајца у главу, испричао је портпарол полиције.

Друга два полицајца су пуцала у нападача и усмртила га. Осумњичени, за којег је накнадно установљено да се зове Зејл Томсон и има око 32 године, проглашен је мртвим на лицу места.

Оба повређена полицајца се лече у болници „Јамајка“, а 25-годишњи полицајац кога је нападач ударио секиром у главу налази се у критичном стању после операције. Стање другог полицајца, који има 24 године, је стабилно, наводи полиција.

„Још није утврђен мотив овог напада“, изјавио је на конференцији за новинаре полицијски комесар Вилијам Бретон.

ТОМПСОН: ЏИХАД ЈЕ ПРАВЕДАН ОДГОВОР НА РЕПРЕСИЈУ ЦИОНИСТА И КРСТАША

Зејл Томпсон је био присталица џихада, саопштила су данас полиција и амерички центар за надзор исламистичких сајтова СИТЕ. Он је изјавио у видео-снимку објављеном прошлог месеца на једном сајту који подржава ИДИЛ да је „џихад праведан одговор на репресију циониста и крсташа“, навео је СИТЕ.

Амерички медији преносе да Томсон има кривични досије у полицији Калифорније и да је отпуштен из морнарице САД због због дисциплинског прекршаја. Власти, међутим, нису саопштиле детаље његовог досијеа, нити прецизнији разлог отпуштања из морнарице.

Власти су навеле и да полиција истражује мотиве овог напада, и додале да он још не може да се повеже са исламским тероризмом.

СИТЕ је навео и да је Томпсон објавио на Јутјубу и Фејсбуку изјаве којима „показује склоност ка екстремизму у контексту раса, вере и историје“.

(ЦНН, Танјуг, Бета)