Прочитај ми чланак

АЛБАНИЈА НЕЗАДОВОЉНА ОДЛУКОМ УЕФА: Неправда, одузета нам победа; жалићемо се!

0

albanija-kosovo-1357850604-251503
Арманд Дука, председник фудбалског савеза Албаније, најавио жалбу на одлуку Уефе. Ово решење никоме не одговара и није праведно, сматра Дука. Селектор Албаније Ђани Де Бјази, такође, мисли да је његовој екипи одузета победа.

Председник фудбалског савеза Албаније Арманд Дука најавио је жалбу на одлуку Уефе да се утакмица против Србије регистрије службеним резултатом 3:0 у корист домаћина, као и да се српска селекција казни одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

„Разочаран сам, одлука није праведна и нисмо је заслужили, али донекле је очекивана с обзиром на изјаве судије и делегата после меча. Ово решење никоме не одговара и није праведно“, рекао је Дука за албански „Ора Спорт“.

Дука је оценио да је одлука донета као плод политичких утицаја.

Он је у директном телефонском разговору за „РТК“ рекао да је нетачна тврдња да је репрезентација Албаније одбила да настави утакмицу и истакао да судија и делегат меча нису „наредили“ екипи да изађе на терен, већ су само питали да ли су у стању да наставе утакмицу.

„Нећемо се зауставити на овоме. Уложићемо жалбу и захтевати наша права. Верујем да ће након тига ствари бити промењене. Ово неће утицати на наше односе са Уефом“, додао је Дука. Генерални секретар Савеза Илир Шулку оценио је одлуку Уефе као неприхватљиву.

„Одлука Уефе је чудна и неприхватљива. Албански фудбалски савез ће се жалити на одлуку како бисмо добили три бода за победу“, рекао Шулку.

Де Бјази: Одузета нам је победа

Селектор Албаније Ђани Де Бјази, такође, мисли да одлука Уефе није праведна.

„Разочаран сам пресудом и не могу да разумем одлуке Дисциплинске комисије. Тешко ми је да прихватим да смо поражени на више страна, то није правда. Одузето нам је оно што смо стекли на терену“, рекао је Де Бјази, а преноси италијански лист „Тутоспорт“.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летелица, дрон, са заставом такозване Велике Албаније, након чега су уследили инциденти.

Вокри: Скандалозна одлука

Фадиљ Вокри, председник такозваног Фудбалског савеза Косова, изјавио да је одлука Уефе скандалозна и додао да је изненађен казнама.

„Јутрос је председник Албанске фудбалске федерације (АФФ) информисан о одлуци Уефа. То је скандалозна, политичка одлука. Када су столице бачене на терен, играчи нападнути, Уефа одлучује у корист Србије. Не разумем… То је скандалозна одлука“, рекао је Вокри за агенцију „Косовапреш“.

Вокри је коментарисао одлуку Уефа, иако савез, на чијем је он челу, нема никакве везе са дешавањима у Београду.

Дисциплинска комисија Уефа регистровала је прекинути меч Србија – Албанија победом селекције Србије од 3:0, али јој и одузела три бода. Наредне две утакмице у квалификацијама без публике у Србији. ФСС и Фудбалски савез Албаније плаћају по 100.000 евра.

(РТС)