Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТЕ У БРИСЕЛУ: Платини је српски син!

0

albanski navijaci a_

Навијачи Албаније на свим друштвеним мрежама вређају првог човека УЕФА Мишела Платинија. На неким мрежама називају га Мишел Платинијевић.

Aлбанска политичка партија Црвено црна алијанса (ЦЦА) позвала је данас све Албанце да протестују у Швацјарској и Бриселу због одлуке Европске фудбалске уније (Уефа) да се у прекинутој утакмици у квалификацијама победа додели Србији и оценила да је председник Уефа Мишел Платини „адвокат државе Србије“.

УЕФА је ову утакмицу регистровала службеним резултатом 3:0 за Србију, којој ће бити одузета три бода у квалификацијама, а наредна два меча наш тим као домаћин у Групи И одиграће без присуства публике. Фудбалски савези Србије и Албаније кажњени су са по 100.000 евра.

„Мишел Платини је адвокат српске државе. Српска влада је лобирала висе од албанске. Србија је гарантовала Платинију осам гласова за мандат 2015. године. Албанска влада је напустила црвено црне хероје“, оценила је ЦЦА.

ЦЦА је оценила да је одлука Уефа „антиалбанска политичка казна“.

„Победа Србије је национално омаловажавање од Уефе. Фудбалски савез Албаније је одговоран за глас за Платинија. Албанија треба да се повуче из такмичења. Повлачење ће повратити албанско достојанство. Повлачење као протест против антиалбанства“, наводи ЦЦА, партија која се залаже за уједињење свих територија на којима живе Албанци.

Навијачи Албаније на свим друштвеним мрежама вређају првог човека УЕФА Мишела Платинија. На неким мрежама називају га Мишел Платинијевић.

ЕДИ РАМА И ДАЉЕ ПРОВОЦИРА: УЕФА није била праведна, напред Албанија!

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра на стадиону Партизана у 41. минуту пошто је дошло до инцидената након што се изнад терена појавио дрон са заставом тзв. „велике Албаније“.

СВЕТСКИ МЕДИЈИ: Србија награђена победом

Већина медија у извештајима о одлуци УЕФА поводом прекида утакмице на стадиону Партизана истиче да су и Срби и Албанци шокирани одлуком

Са насловом ”Блага УЕФА” хрватски портал ”24 сата” је најавио вест о казни Србије, док је већина осталих портала у суседној земљи нотирала да су и Срби и Албанци шокирани одлуком.
Британски ”ББЦ” је ову вест испратио насловом ”Србија награђена победом на квалификационом мечу за ЕП”, италијанска ”Газета дело Спорт” је истакла ”Одлуком УЕФА сви су губитници”, док је италијанска ”Тоскана њуз” ударила и на УЕФА – ”Легитимитет насиља и расизма.”

Председник Владе Албаније Еди Рама оценио је да одлука УЕФА о казнама због прекида меча фудбалских репрезентација Србије и Албаније није праведна.

„Фудбалски савез Албаније ће добро урадити ако отвори судски поступак до краја.

Данас није било правде за оно што се догодило на стадиону у Београду. Напред Албанија“, написао је Рама на Твитеру.

УЕФА је данас изрекла казне за дешавања на утакмици Србија – Албанија 14. октобра.

Утакмица је регистрована 3:0 за Србију, али су домаћину одмах одузета три бода због лоше организације меча.

Србија ће, такође, морати да игра два меча као домаћин без публике, а и ФСС и албански савез кажњени су са по 100.000 евра.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра на стадиону Партизана у 41. минуту пошто је дошло до инцидената након што се изнад терена појавио дрон са заставом тзв. „велике Албаније“.

Тада је дошло до сукоба играча две екипе, а потом је на терен ушао и одређени број навијача, који је напао гостујуће фудбалере, након чега су они напустили терен и одбили да се врате.

Поједини медији су објавили да је дроном из ложе стадиона управљао рођени брат Едија Раме, иначе амерички држављанин.

Полиција, за сада, није саопштила званичне резултате истраге.

(Курир)