Прочитај ми чланак

Рама затражио од Србије да призна да Косово никад више неће бити њено

0

edi_rama_403

ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама – уз неприкривену претњу и отворене великоалбанске претензије – ултимативним тоном је поручио званичном Београду да „што пре Србија формално призна да КОСОВО НИКАД ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ЊЕН ДЕО, то је боље и по Србију и по регион”.

Ово се може протумачити само као добро знана претња албанских сепаратиста и терориста: „Kosova-republjik, ja me atërë, ja me thikë”, односно „Косово-република, милом, или – ножем”.

Пројекат „велике Албаније”, који је на стадиону Војске Србије у Београду брат Еди Раме помоћу беспилотне летилице представио не само српској јавности, више чак ни најтолерантнији политичари и политички аналитичари неће моћи да третирају као „навијачки несташлук”, већ као увод у великоалбанску кампању албанског премијера и његово атаковање на територијални интегритет и суверенитет државе Србије.

Истовремено, то је и директна претња преосталим Србима на Косову и Метохији, који су, одмах после грубе политичке провокације на утакмици Србија-Албанија, постали мета албанских екстремиста, што важи и за нападе „молотовљевим коктелима” на српске институције и скрнављење Манастира Високи Дечани, за које је Бајрам Реџепи, посве неваспитано, оптужио тамошње монахе.

На другој страни, српска полиција је одмах ухапсила све оне који су, после поменутог инцидента у режији брата албанског премијера, оштетили локале Горанаца, Албанаца и Срба у централном делу Србије.

Симптоматично је да је Еди Рама затражио од Србије да се одрекне Косова и Метохије одмах после правно накарадне и неодрживе одлуке да Косово постане члан Међународног олимпијског комитета, иако то могу бити само чланице Уједињених нација.

Стиче се утисак да се уз помоћ Запада реализују све тежње шиптарских сепаратиста и заговорника „велике Албаније”, али се, неминовно, намеће и питање : ДОКЛЕ?!

 

(Fakti)