Прочитај ми чланак

ПОЛУДЕЛА СРБИЈА : Ланчани судар; запалио пумпу; мајка се смејала док ју је очух силовао …

0

_knez-petrol_ff

Ноћас мало пре 4 сата, у Јагодини у улици Рибарски пут бб, непознати нападач је упао у бензиску пумпу „Кнез петрол“ и полио објекат бензином, па је запалио.

Он је, уз претњу пиштољем, отерао радника пумпе Стојановић Стефана (20) из објекта, а затим полио бензином и запалио унутрасњост објекта, апарате за точење горива и паркиран камион.

Том приликом није дошло до експлозије резервоара за гориво.

Ланчани судар

На Бранковом мосту око 9 сати догодио се ланчани судар у којем су учествовала четири возила.
Судар се десио у правцу ка Новом Београду. Према првим информацијама нема повређених, а причињена је мања материјална штета.
Увиђај је у току, а саобраћај се на Бранковом мосту отежано одвија.

Догађај је пријављен полицији око 3.11 сати. Из истраге Блиц сазнаје да непознати нападач упао на пумпу, полио објекта безином и па је запалио.

– Човек са фантомком на глави и пиштољем у руци упао је пумпу око 3 сата. Он је наредио дежурном раднику С.С. (20) да се у року од 10 секунди удаљи са пумпе, није тражио новац нити било шта друго вредно. Узео је црево са пумпе и почео да полива унутрашњи део објекта,па прешо на камион са корпом који је био паркиран испод крова пумпе и аутомате за точење горива. Затим је запалио објекат. Велика је срећа што није дошло до запаљења резервоара који су пуни горива. У том случају пумпа би експлодирала и настала би еколошка катастрофа –  кажу радници са пумпе.

Радник који је био дежуран није могао да причао целом догађају, његове колеге кажу да био веома узнемирен, јер је претрпео велики страх.

-Овако нешто никада се није догодило. Наша пумпа је на крају града и околни пословни објекти не раде ноћу. Не знам ко би могао нешто овако да уради, причају радици са пумпе.

Предпоставља се да су власници пумпе из Јагодине, коју је закупио Кнез петрол, били мета нападача и да реч о неки ранијим размирицама или новчаним дуговањима.

silovali zrtva silovanja

СТРАВИЧНА ИСПОВЕСТ Мајка се смејала док ме је очух силовао

Брутално силовање од 2006. пријавила је јуче Д. П. (22) из села Сукова код Пирота, после чега су ухапшени Драган и Сузана Пејчић. Очухово осмогодишње силовање у породичној кући у селу Суково код Пирота све време је било под благословом девојчицине мајке Сузане.

– Од 14. године ме је силовао неколико пута. Мајка је све време знала за то, али није реаговала. Понекад нас је намерно саме остављала у кући, док је наводно одлазила да чува овце. Био је према мени груб и бахат, претио ми је да ћу зажалити ако неком пријавим – испричала је силована девојка.

Она је случај пријавила након што, како је рекла, више није могла да издржи терор у породици.

– Почела сам да се забављам са једним дечком из Пирота, боравила сам код њега на по неколико дана, а очух је због тога био љубоморан. Почео је да ме узнемирава и да ми шаље поруке док сам код момка. Момак се због тога љутио и није ми више допустио да будем код њега, већ сам морала да се вратим у породицу. Нисам више могла да издржим и одлучила сам да све пријавим – рекла је девојка.
 
Девојчица је уплакана испричала и шта је за време силовања радила њена мајка.

– Неколико пута је гледала док ме силује. Смејала ми се. Осећам се ужасно – кроз плач је испричала Д. П.
 
Комшије у Сукову су изненађене хапшењем.
 
– Немамо речи. Чули смо шта се догодило. У њиховом понашању ништа нисмо приметили што би наговештавало да се тако нешто страшно дешава у њиховој кући – кажу мештани.

Баба и деда: Унука је ћутала

Миленко и Милованка Пејчић, баба и деда напаствоване девојке, кажу да су у шоку и да не могу да се смире. Кажу да је очух њихове унуке био преке нарави и да су пре четири године с њим прекинули све контакте.
 
– Унука је долазила код нас. Увек је била насмејана и весела. Понекад би била узнемирена, али ништа није причала. Ћерка и унука су све радиле у кући. Чувале су овце. Ћерка је повремено ишла сама с овцама, а унука је остајала сама кући. Шта је за то време било, не знам. До средње школе је спавала код нас, а у току дана је била с њима у кући и помагала око стоке – каже деда.

Док деда прича, бака Милованка све време плаче.

– То што је он радио и урадио се сада сазнало. Ћерка никада није причала шта се дешавало у кући. С њим смо све контакте прекинули пре четири године. Не идем код њих нити он долази код нас. Ништа нисмо могли да чујемо од ње, мада је понекад долазила доста узнемирена. Питамо је шта се дешава, али ништа није хтела да каже – објашњава деда.

požar wУ пожару у Савамали страдао мушкарац

У Улици Браће Крсмановића бб јутрос нешто после 05.00 часова, избио је пожар у једној бараци, који је брзом интервенцијом ватрогасаца угашен, а приликом прегледа згаришта пронађено је беживотно тело мушке особе, изјавио је Тањугу начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић.

Пожар је захватио бараку површине око 20 квадратних метара у близини Београдске аутобуске станице, рекао је Милошевић.

Пожар је угашен ангажовањем пет возила и 19 ватрогасаца, а спречено је његово ширење на околне веће магацине, истакао је Милошевић и додао да ће се после завршетка истраге знати више о узроку пожара.

Портпарол Хитне помоћи Нада Мацура потврдила је Тањугу да је у Улици Браће Крсмановић после гашења пожара пронађено беживотно тело једне особе која је највероватније изгорела и да је констатована њена смрт.

Трамваји на линијама 7, 9 и 13 и аутобуси на линијама 78 и 83 били су јутрос у застоју од 05.10 до 05.55 часова код Београдске аутобуске станице због пожара који је избио у једној бараци, изјавио је Тањугу дежурни диспечер Градског саобраћајног предузећа Београд Радован Стојадиновић.

Већи застој настао је на силаску са старог трамвајског моста због тога што су ватрогасци морали да гасе пожар, рекао је Стојадиновић.

(Блиц, Танјуг)