Прочитај ми чланак

ДСС: Власт нема право да смањује пензије (Видео)

0

sanda-belami-1

„Смањивање плата и пензија је пљачка грађана, а посебно спорно је смањивање пензија јер су оне стечено право. То је као да грађанину након 35 година улагања у банку одузмете те паре. Ситуација у ПИО фонду јесте тешка, али Демократска странка Србије се противи да се тај мањак надокнађује узимањем од садашњих пензионера“, рекла је др Санда Рашковић Ивић гостујући на нишкој ТВ Белами.

Председница Демократске странке Србије најавила је да „покреће формирање националног блока који ће чинити истакнути појединци, професори, академици и друге јавне личности које нису окренуле леђа свом народу, затим избегличка и струковна удружења, а од странака у тај блок ући ће Двери и Српски либерални савет, али смо отворени и за друге странке којима су суверенитет, слобода и економски патриотизам на срцу“.

Појашњавајући шта значи „економски патриотизам“ председница ДСС је рекла да таква економска политика значи да нема продаје државних ресурса, попут воде и земљишта, нити продаје стратешки важних предузећа попут Телекома, ЕПС и Галенике.

„Три приоритетне привредне гране треба да буду пољопривреда, енергетика и металопрерађивачка индустрија и држава у тим областима терба да интервенише и помогне“, закључила је Рашковић Ивић.