Прочитај ми чланак

УКРАЈИНА: Крајње опасна ситуација, могуће пробијање новоруских линија (Видео)

0

ukrajina prorusi23

The Saker

Пошто су Украјинци употребили тактичке балистичке ракетe против Доњецка, Захарченко је изјавио да је са прекидом ватре у суштини готово.

Стрелков је издао званично упозорење да Укранци, према његовим информацијама, гомилају трупе припремајући се за напад.

Према Стрелкову, Кијевска хунта планира врло кратак и врло брз „помак“ ка Доњецку и руској граници, да би било какву новоруску државу учинили неодрживом и тако могли да преговарају са позиције силе.

Истина, Стрелков има обичај да претерује с претњама како би их смањио, али овај пут постоје јасни знаци да његову анализу дели и руска војска, а ти знаци су од свега најзлослутнији.

Руски извори – укључујући одлични блог „Пуковник Касад“ – извештавају да је военторг славина помоћи поново потпуно отворена, што значи отворена и за велике испоруке.

Немачка назвала извештај HRW о касетним бомбама у Украјини „озбиљном оптужбом“

Немачка влада сматра оптужбе, изнете у извештају организације за заштиту људских права Human Rights Watch (HRW) озбиљним оптужбама, међутим још увек није у стању да недмосвмислено процени документ, изјавио је званчни представник СРН Штефен Зајберт.
По његовим речима ако је Украјина заиста употребила бомбе тог типа, немачка влада то најбозбиљније суђује.
При томе Зајберт је нагласио да постојећу конвенцију о касетној муницији, која забрањује употребу касетних бомби, ни Русија, ни Украјина за сада нису потписале.

Иако сам, наравно, веома сам срећан што новоруска Самоодбрана добија преко потребну опрему (и специјалисте), овакво поновно потпуно отварање военторга указује и на то да су руске обавештајне службе закључиле да је напад веома вероватан и да ће се вероватно десити ускоро.

Прилично пажљиво сам пратио ситуацију у Бандерастану и могу да кажем да су пукотине у режиму свуда видљиве.

Без обзира да ли Порошенко и његови амерички господари заиста верују да напад може успети (у шта сумњам), или заиста желе да Русију натерају да отворено интервенише (што ја видим као готово неизбежно), чињеница је да je започињање великог рата једини начин да се Порошенков режим сачува, режим који је тренутно у слободном паду.

Сасвим је могуће да ће Стрелковљево отворено упозорење и, још више, поновно отварање военторга убедити Украјинце да је Русија спремна да интервенише и да њиховом нападу неће бити дозвољено да успе.

Оно што мене забрињава је то што Порошенков режим (и његови покровитељи из ЦИА-е) могу одлучити да је чак и пораз од руке руске војске бољи од садашње „спирале смрти“: не само да би рат спасио режим, већ би руска интервенција коначно остварила сан Англоциониста.

Путин ће покушати све што је у његовој моћи да избегне упадање у ову замку, а то значи да ће Русија морати да обезбеди масовну прикривену подршку и помоћ Новорусији.

Што се тиче Новоруса, они морају да буду довољно јаки дa зауставe почетни напад. Ако успеју, онда ће офанзива бити ефективно мртва.

Али Стрелков је у праву, ако Кијевска хунта пробију новоруске линије одбране, онда ће Русија морати да интервенише.

Изузетно опасна ситуација.

Извор:The Vineyard of the Saker: Ukraine mini-SITREP: very ominous developments

Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Напад фосфорном муницијом на Доњецк

Преглед дешавања на ратишту у Новорусији за 22.10.

Наставља се гранатирање Доњецка  –  Према подацима Доњецке Народне Републике без обзира на уведени режим „Тишина“, у ноћи између 21. и 22. октобра кијевске снаге су наставиле гранатирање града.

Градско веће Доњеца данас је саопштило да је погинуо један цивил, а да је рањено 18. Гранатирање Доњецка је настављено. Звуци артиљериске паљбе и детонација долазе из правца аеродрома. Такође, отвара се ватра са положаја у рејону насељених места Авдејевка и Пески.

Према стању регистрованом 20. октобра у Доњецку је у борбеним дејствима је оштећено или уништено преко 1500 стамбених објеката.

Кликни на мапу

Кликни на мапу

Народна војска: У нападу на аеродром погинуло 12 војника кијевских снага 

У вечерњем нападу на аеродром Доњецка је погинуло 12 кијевских војника, а шест је рањено, изјавио је командир одреда припадника војске ДНР који брани аеродром.

„Синоћ је био врло озбиљан напад на аеродром. За дан су нас гађали са око 14 пакета „Града“, из „Урагана“ и хаубица калибра 152. Онда је уследио напад са оклопном техником. Кијевске снаге имају 12 убијених и 6 рањених“, рекао је командир одреда. Према његовим речима, војска ДНР нема губитака.

(Глас Русије, Агенције)