Прочитај ми чланак

Вербић: Студентима не треба придавати медијску пажњу, они не знају шта хоће

0

verbic

Студенти окупљени у асоцијацији Студентски фронт протестују испред Министарства просвете, а министар Срђан Вербић каже да им не треба „придавати медијску пажњу“ јер је са легитимним представницима академаца недавно постигут договор.

Министар Вербић је рекао да је процедура реализације договора са СКОНУС-ом почела, преноси Танјуг

Имају, како је рекао Вербић, све сагласности, мишљење Министарства финансија и Секретаријата владе и потебно је само да влада потврди договор студената, највероватније већ на сутрашњој седници.

Вербић је рекао да су студенти који протестују и пре неколико дана били у Немањиној улици али да не знају најбоље да артикулишу своје захтеве, јер су заборавили да понесу своје захтеве.

„Написали су их на лицу места али се нису потписали па и када бисмо хтели да одговоримо не знамо коме“, рекао је Вербић и навео да је легитимно тражити министрову оставку.

Студенти окупљени у организацији Студентски фронт, који протестују испред Министарства просвете, кажу да нису постигли договор са представницима тог министарства и позивају колеге да им се придруже.

Александар Ђенић из те организације рекао је новинарима да је њихову делегацију примио посебни саветник министра просвете Милован Шуваков и то на степеницама министарства, истичући да то само говори колико имају слуха и колико им је стало до студената.