Прочитај ми чланак

Томо је видео Путина

0

Tomo-Manojlovic-vid

Потегао је Томислав Томо Манојловић (62) из села Доње Чарађе у Голији, на самој граници Црне Горе и Херцеговине, са два пријатеља, преко Гацка за Београд. Само да би присуствао војној паради и уживо видео председника Русије Владимира Путина. Затворио је у шталу двадесетак коза и оваца, четири краве, телад и пут под ноге!

– Испунила ми се жеља да будем близу Путина, да га видим, као и оно чиме располаже Војска Србије – каже Томо, који, чини се, још не може да сузбије емоције и радост. – Верујем у Бога и Путина и сигуран сам да ће се српски народ усправити. И нама у Црној Гори нема спаса без Србије и мајке Русије.

Није Томо успео да приђе Путину, стисне му руку, загрли га.

– То би било равно оном тренутку када сам клекнуо на Христов гроб – вели наш саговорник и нада се ће посетити и Свету Гору и Русију. – Само здравље да ме послужи и ето ме!

Деценија и по је прошла откако је Томо остао без посла у никшићком „Монтексу“, након чега се вратио на село и на имању засновао домаћинство где живи искључиво од сточарства.Пре три године бранио је катун Латично и загађивање Голије, када је војска уништавала вишак наоружања. Ухапшен је са рођацима и осталим мештанима овог краја, јер је покушао да спречи ту акцију. Уследила је новчана казна коју није желео да плати, па је „одрадио“ у затвору. Провео је у Спужу шест дана.

– Нема те режимске силе пред којом ће Томо устукнути – сигуран је у себе Манојловић. – Ја одох до Путина, а они који су ме гурнули у ћелију нису смели ни да привире великом вођи. У животу ваља следити речи владике Петра Другог Петровића Његоша: „Све су силе мртве и ништавне за онога који право мисли…“.

ОТКЉУЧАНО

Одлазећи на одслужење затворске казне у Спуж, Томо Манојловић је оставио откључану кућу и шталу и после шест дана све је затекао онако како је оставио. Заобилазили су их „вуци и хајдуци“.

(Вечерње новости)