Прочитај ми чланак

Стижу претње из Новог Пазара: Четници овде неће шетати, као што није ни Аркан

0

novipazar03

Неки политичари у Новом Пазару озбиљно су схватили наводне претње групе четника који ратују у Украјини да ће 23. октобра прошетати Новим Пазаром и „прославити стогодишњицу протеривања Турака са ових простора“, па су већ почели припреме за „одбрану“. Придружили су им се и навијачке групе „торцида“ и „екстреми“.

Четници из Украјине су на Фејсбук профилу, за који се не зна да ли је аутентичан, свој долазак у Нови Пазар најавили одмах после марширања униформисаних младића Исламске заједнице по Новом Пазару и одавања поште сараднику Немаца Аћиф-ефендији.

– Четници никада нису шетали Новим Пазаром, па неће ни сада. У овај град нису успели да уђу ни Вук Драшковић, ни Жељко Ражњатовић Аркан, неће ни четници – поручио је посредством Санџак-телевизије проф. Адмир Муратовић, сарадник муфтије Зукорлића.

На утакмици Нови Пазар – Спартак, навијачи су све време скандирали: „Неће шетати“, а у једном тренутку развили су и транспарент којим суграђане позивају да се 23. октобра окупе у центру града и буду спремни да спрече „четничку шетњу“.

Према незваничним информацијама, Братислав Живковић и његови четници још су у Украјини и не намеравају да долазе у Србију где би могли бити и ухапшени.

 

(Vesti online)