Прочитај ми чланак

СРС: Упозорење властима да се не играју Шешељевим животом (Видео)

0

Потпредседник Српске радикалне странке /СРС/ Милорад Мирчић упозорио је власти у Србији да се не играју животом Војислава Шешеља, лидера СРС-а, склапањем нових погодби са Хашким трибуналом, него да учине све да он буде пуштен на слободу и да се лечи у нормалним условима.

„СРС упозорава власт да се не играју са Шешељевим животом склапањем некаквих нових погодби са Трибуналом о кућном притвору, него да учине све да он моментално буде пуштен на слободу и да у нормалним, људским условима, лечи и излечи опаку болест. Тумор је најозбиљније угрозио његово здравље“, рекао је Мирчић на конференцији за новинаре.

ШЕШЕЉУ ЈЕ ПОТРЕБНА СЛОБОДА

„ Изјава Расима Љајића је лицемерна,   и сви смо сведоци да  протеклих година држава ништа није учинила за његово ослобађање.
Последица Шешељеве болести је 12 година неправедног затвора, а Расим  ако се већ толико брине за Војислава Шешеља, нека се макар на месец дана замени са њим, па нека га лече ти лекари.
Шешељу нису потребни лекари, Шешељу је потребна слобода”, рекао је Немања Шаровић.

Он је додао да Шешељ опаку болест не може лечити у нељудским условима притвора Хашког трибунала, или у условима кућног притвора.

„Било какве терапије неће имати ефекта уколико се примењују у нељудским условима притворске јединице Трибунала или у условима кућног притвора. Шешељев живот је озбиљно угрожен и он мора имати одговарајући медицински третман. Шансе за побољшање Шешељевог здравља постоје, али не у хашкој притворској јединици или кућном притвору“, рекао је Мирчић.

Он је нагласио да су српски радикали већ сад спремни да изразе грађанску непослушност, уколико се власти оглуше о њихове захтеве да Шешељ буде пуштен на слободу.

„Спремни смо већ сад да изразимо грађанску непослушност бојкотом актуелне власти, као и свих њених институција, посебно правосудних, што ће зависти од будућих дешавања. Радикали зато још једном скрећу пажњу властима и подсећају да је огорчење грађана Србије стањем у друштву већ одавно присутно, те да би поигравање са животом Шешеља само долило уље на ватру и могло довести до ескалације укупне ситуације у земљи“, упозорио је Мирчић.

Према његовим речима, Шешељ би у најскорије време требало да буде подвргнут скенирању организма, да би се утврдило колико је тумор узео маха и предузеле одговарајуће медицинске мере.

„Шешељ је пре неколико дана саопштио руководству СРС-а да су му лекари у Хагу открили метастазе на два места на јетри. Стога ће Шешељу веома брзо бити урађен пет-скенер, да би се утврдило колико је тумор узео маха и сходно томе предузеле одговарајуће мере, међу којима је евентуални оперативни захват“, навео је Мирчић.

Војислав Шешељ је пре годину дана оперисан због проблема са карциномом који му је захватио дебело црево.

Хашки трибунал ни после 12 година држања Шешеља у притвору није донео пресуду против лидера СРС-а, што се сматра јединственим правосудним случајем.