Прочитај ми чланак

РАСТУРИО ГА ОД БАТИНА: Хрватски боксер после пораза брутално пребио судију (Видео)

0

Видо Лончар је био један од најталентованијих хрватских боксера, али овај 18-годишњак не да неће остварити та велика очекивања која су тренери имали од њега, већ је тренутно у притвору и доживотно је суспендован због скандала на јуниорском првенству Европе на коме је – брутално претукао судију.

Лончар се надметао са Литванцем Алгирдасом Банилиусом и трипут био у нокдауну када је 50-годишњи судија из Пољске, Мациеј Жиургота, решио да прекине меч и прогласи победу гостујућег такмичара.

Та одлука се уопште није свидела младом Хрвату који је кратко боравио у свом углу, онда пришао Жиурготи, да би га који секунд касније нокаутирао. И, не само то – дивљачки је почео да га удари док је лежао.

Док је млади Литванац бежао из ринга, запрепашћен оним што је видео, пребијање арбитра је зауставила тек интервенција двојице људи који су били покрај ринга, те пружили руке, зграбили Лончара за ноге и извукли га покрај борилишта.

Хрватски боксерски савез (ХБС) одмах је доживотно суспендовао овог 18-годишњака, ког је полиција притворила због наношења тешких повреда пољском судији, о чијем здрављу су почели да се брину лекари који су констатовали да има вишеструки прелом ребара.

А ево и снимка инцидента:

(Блиц)