Прочитај ми чланак

ПРОДАЛИ СЕ, ПА ИХ УЋУТКАЛИ: Нема више Б92!

0

B92 VERAN MATIC _ff

Од Нове године Б92 одлази у историју, а на њено место долази ОТВ. Тако ће се, наиме, звати нова телевизија, наследница “Деведестдвојке”, сазнаје „Блиц“.

Променом имена окончаће се и промена концепта телевизије од информативне ка забавној, започета након што је ова телевизија из руку акционара прешла у руке иностраног власника. Један од последњих корака у том смеру је и практично скидање емисије “Утисак недеље” с програма. У самој кући нису желели ни да потврде ни да демантују информације до којих је дошао “Блиц”.

 

Лекић: Бренд Б92 је урушен

Некадашња уредница Б92 Бојана Лекић жали што је, како каже, “бренд Б92 озбиљно урушен”.
– Иронија је то што су године прошле, а да актуелни власник није знао да искористи оно што је при куповини ове телевизије највише платио, а то је бренд Б92.
Напротив, све што је Б92 као бренд представљао, у међувремену је урушено, а да истовремено та телевизија није успела да изгради ни квалитетан и препознатљив комерцијални профил.
Желећи да седе на две столице, сели су између.

 

– Уколико буде донета одлука о промени назива телевизије, медији и шира јавност биће благовремено обавештени – кратко је прокоментарисао в. д. директора Б92 Владан Анђелковић. Он је, заправо, само поновио одговор који смо претходно добили од Одељења за односе са јавношћу Б92, а на нашу констатацију да се, дакле, ипак о томе размишља, јер “где има дима има и ватре”, остао је без јасног одговора.

Ни главни и одговорни уредник Информативног програма и један од оснивача Б92 Веран Матић није био причљивији:

– Промена имена Б92 досад није озбиљно разматрана. Ако буде таквих одлука, свакако ће јавност бити на време обавештена – кратко је написао Матић у одговорима на наша питања.

Тиме ће, практично, бити испуњена жеља потписника петиције за промену имена медијске куће Б92, коју је покренуо један од њених оснивача Душан Машић. Он је своју иницијативу објаснио жељом да се сачува “успомена на све оно што су многи од нас уложили како би Б92 постао један од водећих информативних брендова у Србији и региону”.

Б92, иначе, већ неколико месеци програм емитује из репортажних кола паркираних испред зграде на Булевару Зорана Ђинђића, где се налази редакција, пошто је у току селдиба ове куће на нову локацију, у комплекс на аутопуту у којем се налази и ТВ „Прва“.

Истовремено, кабловски канал Б92 инфо, како сазнајемо, наставиће да се емитује под тим именом, а име неће мењати ни Радио Б92, чије ће седиште убудуће бити у пословном центра “Еуроцентар”, у центру Београда.

Горан Караџић, председник Регулаторног тела за електронске медије, каже да не постоји никаква препрека за промену имена Б92 јер је исто то већ рађено у случају “прекрштавања” ТВ „Кошаве“ у ТВ „Хепи“ и „Фокса“ у „Прву“.

– Потребно је само да нас обавесте о промени имена и да нам доставе ново решење лога које ми потом достављамо Рателу – каже Караџић.

(Блиц)