Прочитај ми чланак

Ово су највећи порески дужници Србије

0

poreska-uprava01

Пореска управа објавила је најновији списак дужника закључно са 30. септембром, на којем су 435 активне фирме које појединачно дугују између 20 милиона динара и 7,3 милијарде динара, колико дугује државна фирма “Застава оружје”.

Када је реч о приватним компанијама, на петом месту се нашла „Лука Београд“ Милана Бека која дугује 958,4 милиона динара. Компанија „Мера Инвест“ Марка Мишковића налази се на осмом месту са дуговањем од 878,4 милиона динара.

„Концерн Фармаком“ Мирослава Богићевића дугује 549 милиона динара, а на листи највећих пореских дужника са дуговањима изнад 280 милиона динара су и Богићевићеве компаније „Рудник Леце“, „Млекара Шабац“, „Фарбрика акумулатора Сомобор“ и „Ритејл група“.

„Зесктра група“ Драгана Ђурића, првог човека Партизана, дугује 327,6 милиона динара, а на листи пореских дужника са дугом од 180 милиона динара је и његова компанија „Ветеринарски завод Земун“.

На листи је и компанија „Пинк Интернационал“ Жељка Митровића која за порезе дугује 412 милиона динара, али и РТС који дугује 128 милиона. Фудбалски клуб Црвена звезда дугује 458 милиона динара, а ФК Партизан 162 милиона.

На листи највећих пореских дужника су и домови здравља, Републички геодетски завод, Специјална затворска болница…

(Блиц)