Прочитај ми чланак

АМБАСАДОР КОСОВА – СРЂАН СЕНТИЋ : Црна Гора стратешки партнер Косова!

0

cg-kosovo-527

Новоименовани дипломатски представник окупаторске владе на Космету у Црној Гори Срђан Сентић оценио је данас да Косово „у Црној Гори види стратешког партнера и искреног пријатеља“.

Сентић је у разговору са црногорским министром за људска и мањинска права Суадом Нумановићем рекао да је Црна Гора „одличан модел уређења“ питања која се тичу статуса Рома у региону.

Нумановић и Сентић су, како је саопштено, изразили задовољство због постигнуте сагласности Црне Горе и окупаторске шиптарске владе у Приштини да се окупаторским Уставом Косова Црногорцима призна статус мањинске националне заједнице.

srdjan senticКО ЈЕ СРЂАН СЕНТИЋ

Срђан Сентић је рођен у Гњилану 16. јуна 1979 године, Србија. Обављао је функцију Вишег саветника окупаторског шиптарског премијера Хашима Тачија, а донедавно био заменик амбасадора окупаторске владе на Космету у Бриселу након чега је дипломатску активност наставио у Црној Гори.

Сентић је обављао функцију и Вишег саветника специјалног представника генералног секретара УН на Косову и Метохији, чији се рад фокусирао на пружање стратешких савета о правима мањина и повратак расељених лица на Космету.

У свом раду са међународним владајућим институцијама (ОЕБС, УН-ХАБИТАТ, УНОПС, МКЦК, УНДП/ЕК и УНМИК) Сентић је обављао функцију правног саветника и руководиоца канцеларија УН Дирекције за становање и имовину у јужној Србији и Македонији где је стекао своја прва руководећа и дипломатска искуства кроз преговарање са Владама Србије и Македоније о отварању канцеларија.

Он је члан Саветодавног Већа за Заједнице и Централног Ревизорског Механизма.

Г. Сентић Срђан је дипломирани правник. Ожењен је супругом Калинком и има ћерку Касију.

(Бета)