Прочитај ми чланак

ПОЛИТИЧАРИ: Пијани одборници вређали полицију и позивали се на Вучића?

0

Aleksandar Maksimović i Branko Lazović

Одборници Српске напредне странке и странке „Заједно за Србију“ дивљали по улицама Чачка. Рекли полицајцима да ће добити отказе.

Политичку сцену у Чачку ових дана потреса прича о наводном пијанству двојице одборника – Александра Максимовића (СНС) и Бранка Лазовића („Заједно за Србију“), који су се, како се прича по чаршији, бахато понашали према полицији, када их је зауставила на друму. О овом наводном инциденту огласило се и повереништво напредњака у Чачку, које је најоштрије осудило вређање представника закона и државе закључујући да нико не сме да буде повлашћен и да се „позива на премијера Вучића“.

Наиме, према једној верзији приче, саобраћајна полиција је пре неколико дана зауставила возило у ком су била двојица одборника, као и Раденко Луковић (СНС), заменик градоначелника. Максимовић је одбио да се алкотестира, а када га је полиција привела у станицу, наводно је дошло и до физичког контакта, јер је овај одборник желео да напусти станицу и оде кући. За то време, Лазовић је претио полицајцима да ће о свему сазнати премијер Вучић, упоређујући овај напад са нападом на премијеровог брата, наводећи да ће сви они добити отказе.

– Ове тврдње апсолутно немају везе са истином. Нити сам био пијан, нити сам одбио да се алкотестирам. Напротив, колико год су тражили од мене да „дувам“, ја сам то и чинио, чак пет-шест пута, а справа је показивала да немам алкохола у себи. Пошто им се није свидео резултат, одвели су ме у станицу, где су поново тражили да „дувам“. То сам одбио, јер сам сумњао у исправност апарата, али сам тражио да ми изваде крв, како би утврдили да нисам пио. Полицајци су то одбили и одредили су ми притвор. У једном тренутку сам устао и кренуо ка вратима, захтевајући да ме пусте, јер немају на основу чега да ме задрже. Тада су ме спречили. Преспавао сам у полицији – каже Максимовић, наглашавајући да он није помињао премијера Вучића.

– Сумњам да је цео случај инсцениран, и да се ради о некаквој игри против мене.

И одборник Лазовић демантује да је претио, а посебно да се позивао на Вучића. Због оваквих прича у јавности, планира да тужи полицију:

– Добро је познато да сам у опозицији. Било би боље СНС-у, уместо што се баве мојим именом и глупостима, да нешто конкретно уради за овај град и народ.

(Вечерње новости)