Прочитај ми чланак

Велика Црна Гора, од Цириха до Тиране

0

Velika Crna Gora

Након што је последњих дана Балкан запљуснуо талас разних идеологија, који је, заснован на цртању нових државних граница, пробудио духове прошлости – друштвеним мрежама кружи и карта Велике Црне Горе, која изазива шаљиве коментаре.

Судећи по „новим“ границама, Велика Црна Гора помрсиће конце и Великој Албанији и Великој Србији, наводи портал Радио телевизије Црне Горе.

Тако се у оквиру Велике Црне Горе нашао добар део суседне Албаније, Србије (без Војводине), Косова, Македоније и Бугарске, а „идеолози“ су јој припојили и Хрватску, Босну и Херцеговину, Словенију, део Мађарске и Аустрије, али и Француске и Италије.

Карта је на друштвеним мрежама прави хит и изазива шаљиве коментаре, па тако поједини „сањају“ да бродска линија Бар–Бари једног дана постане локална линија.

И док су се неки питали зашто је Швајцарска остала изван граница Велике Црне Горе, други духовито одговарају да су за то сами криви – много раде.

Неки од корисника друштвених мрежа су имали и „веће територијалне претензије“, па су изразили жељу да се Велика Црна Гора споји с братском Грчком, а било је и замерки што је Ловћенац, град у Војводини с највећим бројем Црногораца у Србији, остао ван граница Велике Црне Горе.

 

(RTS)