Прочитај ми чланак

ЗА ПОШТОВАЊЕ: Беришина унука осудила понашање албанских фудбалера

0

524768_dasara-maltezi-berisina-unuka-jutjub_ff

Унука некадашњег албанског премијера Салија Берише, Дасара Малтези, после коментара на Фејсбуку да су албански играчи прекршили правила фудбала, добила је претње на тој друштвеној мрежи и морала је да повуче свој статус.

Приштински портал “Експрес“, у тексту под насловом „Дасара Малтези подржава српске хулигане“ пише да је Беришина унука коментаришући јучерашњу утакмицу Србије и Албаније, написала да ‘играчи треба да поштују правила и да не могу, уколико нису дозвољене заставе, да на стадион убацују дечје играчке“.

“Непоштовање правила није ништа друго, него недостатак цивилизације“, навела је Беришина унука, ћерка његове ћерке.

Она је објаснила да не може да схвати Албанце, јер су, како тврде, остали поносни, а у ствари су прекршили правила фудбала и тукли се.

Према њеном мишљењу које је објавила на Фејсбуку, не може на стадиону да се суди да ли су правила праведна или не, већ морају да се поштују.

Беришина унука је навела и да је албанска фудбалска репрезентација дошла у Београд да игра и да је требало да играју, а не да се “боксују“.

Она је својим сународницима Албанцима замерила и што су “горели од жеље“ да кажу да су Срби нецивилизовани и да на утакмици против српске репрезентације докажу “свој патриотазам“, али су у пракси својим псовањем и тучом показали све, а достојанство никако.

Беришина унука је поручила фудбалскоом албанском тиму да научи да “свет има правила“. На крају је додала и да онај коме се не свиђа њен статус не мора да коментарише, и да њу то “није брига“.

Према приштинским порталима, Беришиној унуци су после овог текста на Фејсбуку стигле претње и критике и она је обрисала статус на тој друштвеној мрежи.

(Танјуг)