Прочитај ми чланак

Плац у Црној Гори Путину на дар

0

Putin

Мештани Грбља, црногорског насеља између Будве и полуострва Луштица, понудили су председнику Русије Владимиру Путину плац на поклон, а свештеник Миајло Бацковић овлашћен је да вест о њиховом поклону пренесе руским властима уочи Путинове посете Београду, преносе локални медији.

„Јесте можда необично, али није чудно. Путин је личност која има невероватну популарност и ван граница Русије, посебно на Балкану. Иницијатива је дошла од председника црквеног одбора Пека Вукшића, који ме је више пута молио да то пренесем надлежнима у Русији“, каžже горњогрбаљски парох.

Свештеник Бацковић службено путује у Москву и Санкт Петербург, јер је добио позив од Руске православне цркве као председник Братства православне омладине, преноси Танјуг.

„Нека бира плац где год хоће, у Горњем или Доњем Грбљу. Свеједно је. Ако му треба за резиденцију, кућу за одмор или вилу, Грбљу би била велика част да највећи словенски политичар данашњице прихвати наш поклон. Велики је државник и човек и достојно је да му потомци цара Лазара на овај начин укажу поштовање“, поручили су из грбаљског црквеног одбора.

Остаје питање да ли ће један од најмоћнијих политичара света прихватити да постане натурализовани Грбљанин, а када би прихватио да ту зида кућу постао би комшија бројним бизнисменима из Русије и Украјине који су своје викендице и виле саградили баш у том крају.

 

(RTS)