• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ СТРЕЛАЦ „УСТРЕЛИО” РУСКИЊУ: Није могла да каже њет!
Прочитај ми чланак

СРПСКИ СТРЕЛАЦ „УСТРЕЛИО” РУСКИЊУ: Није могла да каже њет!

0

У земљи Србији се против бирократије не може, али овог пута је љубав, ипак, победила!

Српски стрелац Миленко Себић (30) и његова колегиница из Русије Алина Андрејева Ивачева (23) венчали су се у Трстенику на несвакидашњи начин – у тренеркама! У такву „ношњу“ морали су да се одену с обзиром на то да их је судски тумач ставио пред свршен чин, јавио им је да због обавеза у недељу мора да их венча у суботу увече (!), иако Миленко у том тренутку није имао припремљено свечано одело, а Алина није могла тако брзо да обуче венчаницу, јер не спрема се за свадбу данас за сутра… Наравно, наког грађанског венчања у тренеркама репрезентације Србије и Русије, млади брачни пар се на црквеном венчању појавио онако како ред и налаже.

Миленко и Алина су свадбу у Трстенику заказали још пре три месеца, знали су да судски тумач мора да присуствује свечаном чину, али онда је дошао изненадни позив… Само 24 сата пре свадбе, све се срушило, а Миленко препричава драму која је уследила прошле суботе…

svadba1Грађанско венчање у спортској опреми

– Дан уочи свадбе звао сам да потврдим договор, а онда умало да се онесвестим. Судском тумачу су искрсле неке неодложне обавезе за недељу и рекао ми је да неће моћи да дође у општину. Није нам било пријатно јер све што смо лепо испланирали пало је у воду. Почели смо да тражимо другог судског тумача по Краљеву, Крушевцу, Трстенику и не знам где још све, али узалуд. Били смо очајни – препричава Миленко Себић. 

Трећи интернационални брак међу стрелцима!

Миленко и Алина су трећи стрељачки пар који је склопио интернационални брак!
Прво венчање бележимо 2011. године између „пиштољаша“ Дамира Микеца и колегинице из репрезентације Салвадора Мелисе Карбало. Пре две године Урош Качавенда, још један стрелац Србије, за животну сапутницу је узео хрватску такмичарку у самострелу – Тихану!

У помоћ је у последњем тренутку прискочила матичарка, која је некако намолила судског тумача да се у општини појави вече пре заказане свадбе како би Миленко и Алина обавили грађанско венчање.

– Када је већ тако испало, одлучили смо да се венчамо у тренеркама, она у руској, ја у српској, али моја сва спортска опрема била је у Београду. Срећом, кум је био у Крагујевцу и донео ми је тренерку репрезентативца Стевана Плетикосића. Нисмо могли ни да зовемо неки шири круг људи, све се десило у тренутку, па су присуствовали само мој кум, хрватски стрелац Бојан Ђурковић, Алинин кум је био мој брат од тетке Никола Вујанић. Њени родитељи и родбина нису могли да дођу чак из Сибира (град Хабаровск, који је удаљен 10.000 километара од Москве), нису имали довољно дана за годишњи одмор. Опет, да потроше неколико хиљада евра на авионске карте за четири-пет дана није било изводљиво. Одлучили смо да ћемо их дочекати када буду могли да допутују на две-три недеље и да им покажемо Србију – препричава Миленко.

Црквено венчање ово двоје младих спортиста је уследило дан касније у цркви Свете Тројице у Трестенику, а међу званицама био је присутан и Горан Максимовић, селектор српских стрелаца.

(АЛО)