• Почетна
  • СВЕТ
  • ЉУБАВ: После 65 година брака умрли у 40 минута размака
Прочитај ми чланак

ЉУБАВ: После 65 година брака умрли у 40 минута размака

0

dugovecni brak 83_n
Бразилски пар Италвино и Дива Пош били су у браку 65 година.

А након толико времена проведеног заједно ни смрт није успела да их раздвоји: преминули су у размаку од 40 минута, лежећи једно поред другог на болничком кревету, пише ХуффПост.

89-годишњи Италвино се борио са леукемијом од прошлог августа, а Дива је била на хемотерапији због тумора пронађеног у априлу. Кад јој се стање прошле недеље погоршало, позвала је читаву породицу да јој дође у посету. „Осећала је да је дошло њено време и тражила да јој позову породицу. Мој деда је такође био с њом у соби. Водили су приватни разговор и након тога се чинило да су потпуно мирни“, рекао је унук Рафаел Макс.

Особље болнице одлучило је Италвина, који је такође био у болници, да премести на кревет поред Диве и приближили су их како би могли да се држе за руке.

Италвино је преминуо први. „Након што је преминуо, моја је тета баки шапнула то у ухо. У том тренутку се и она смирила. Као да је он отворио врата и за њезин одлазак, као да је договарао да буду заувек заједно“, додао је. Дива је преминула 40 минута након тога.

Љубавна прича Италвина и Диве почела је 1948. кад се пар упознао на плесу. Према Рафаеловим тврдњама Италвино је знао да ће оженити Диву исте секунде кад су се срели: „Мој деда је увек говорио да су били у браку једну годину дуже јер је све бројао од дана првог сусрета“.

Пар је имао десетеро деце и 14-оро унучади. Чланови породице рекли су да је њихов брак био најромантичнији на свету. Никад нису провели ни дана одвојени, а Италвино је супрузи свако јутро спремао доручак и у врту узгајао њено омиљено поврће: „Никад нисам видео ништа слично“, рекао је Рафаел.

(Б92, Фото: Фејсбук)