Прочитај ми чланак

ДСС: Обмана српске власти, Брисела и Вашингтона

0

Kosovska Mitrovica

Председница СО Северна Митровица Ксенија Божовић изјавила је да српске општине на северу Косова и Метохије нису добиле ни динара из фондова Европске уније, нити из Фонда за север Косова у који се сливају средства од наплате царина, дажбина и пореза на прелазима Брњак и Јариње.

Треба подсетити да је данас одлазећи комесар за проширење ЕУ Штефан Филе обећао да ће Европска унија издвојити 38,5 милиона евра за помоћ српским општинама на Косову и Метохији, а америчка амбасадорка у Приштини Трејси Ен Џејкобсон је обећала улагање 20 милиона долара у општине на северу Косова.

Треба такође подсетити да је наплата царина, дажбина и пореза на прелазима Брњак и Јариње почела пре годину дана, а на основу споразума који су у Бриселу постигли Ивица Дачић и Хашим Тачи и да су представници српске власти тријумфално обавестили јавност да ће тако прикупљена средстава да помогну развој српских општина и побољшају живот Срба на Косову.

Данас ћуте и српска Влада и Штефан Филе и Трејси Ен Џејкобсон, и Београд и Брисел и Вашингтон.

Санда Рашковић Ивић за потпредседнике ДСС предлаже Милицу Радовић, Славишу Ристића, Борка Илића, Миленка Јованова..

Завршено је изјашњавање „базе“ о кандидатима за новог председника ДСС за изборну скупштину која ће се одржати у недељу: Санду Рашковић Ивић подржало је 88 општинских одбора, а Милоша Алигрудића 53.

sanda-raskovic-ivic

И Рашковић Ивић ће, попут свог противкандидата, изаћи пред скупштинаре са тимом који би требало да предводи странку ако победи.

За потпредседнике ДСС она предлаже Борка Илића и Миленка Јованова (Војводина), Милицу Радовић (Београд), Славишу Ристића (Косово и Метохија) Мирослава Петковића, Милана Лапчевића и Предрага Џајевића (централна Србија).

У случају да Санда преузме чело странке, председник Извршног одбора ДСС био би Андреја Младеновић, а председник политичког савета Душан Пророковић. Александру Поповићу, који је неутралан на изборима, било би понуђено да преузме функцију шефа Стручног савета странке.

(ДСС, Вечерње новости)