• Почетна
  • СВЕТ
  • Рогозин: Не треба искушавати наше стрпљење и нашу силу
Прочитај ми чланак

Рогозин: Не треба искушавати наше стрпљење и нашу силу

0

Dmitrij Rogozin

Москва – Русија ће заштитити свој народ у случају оружаног сукоба у Придњестровљу, изјавио је данас потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин.

„Желим да кажем свима који не мисле као ми: не треба се мешати у ситуацију у Придњестровљу… не треба јачати напетости, јер има руских грађана који живе тамо“, рекао је Рогозин током сусрета са те  области у Москви, а пренеле су руске агенције.

Русија ће „очигледно“ штитити своје грађане, рекао је руски званичник и додао: „Не треба искушавати наше стрпљење и нашу снагу“.

Придњестровље је 50 година било у саставу Молдавије, а по распаду СССР та област се отцепила и 1992. године прогласила независност, што међународна заједница не признаје.

На референдуму 2007. године 97 одсто грађана се изјаснило за уједињење с Русијом која финансијски подржава Придњестровље.

Тензије у том региону порасле су након што је Молдавија у јуну потписала споразум о асоцијацији са Европском унијом. Придњестровље, територија између Молдавије и Украјине, жели да се припоји Русији.

(Бета)