Прочитај ми чланак

Дебата „ЕУ – Русија или Трећи пут“

0

debata

Очигледно је, упркос страначким коалицијама при формирању влада, да је наша политичка сцена потпуно блокирана партијским прагматизмом. Ту зачауреност би било неопходно разбити једним интерактивним приступом. На тој замисли почива идеја Националног дебатног клуба.

На трибини која би се организовала, у почетку, једном месечно, биле би расправљане различите теме чијим би се расветљавањем допринело кристалисању националних интереса. Позивањем најчешће страначки опредељених младих људи, дакле, особа које су исказале жељу да се политички ангажују, Клуб би настојао да формира и моделише културу политичког дијалога која је потпуно замрла изван предизборних и изборних препуцавања и парламентарних вулгарно конфликтних
ситуација.

Трибину би сваки пут могли да воде, као модератори, млади људи који поседују посебан интерес за одабрану тему. Лепеза тема је веома широка, од дефинисања левице и деснице на нашој политичкој сцени, преко анализе проблема као што су релација напредно –назадно или препознавање облика политичке цензуре у Србији, од деведесетих до данас. Посебно поље питања је везано за саму Србију и њене границе и медјународно позиционирање.

(Србин.инфо)