Прочитај ми чланак

АДВОКАТ ШАЉЕ ПОЗИВ: Суботић се враћа у репрезентацију Србије

0

neven-subotic

Невен Суботић, опорављени фудбалер Борусије из Дортмунда, добиће позив новог селектора Србије Дика Адвоката за двомеч са Јерменијом и Албанијом на старту квалификација за ЕУРО 2016.

Суботић је пре 13 месеци, уочи краја мандата Синише Михајловића на месту селектора „орлова“ одлучио да се више не одазива на позиве са Теразија. Тада је остало нејасно да ли није желео да долази код Михајловића на припреме репрезентације или уопште да игра за Србију.

Тек сада ће то бити могуће утврдити, јер се недуго после окретања леђа Михајловићу, Суботић тешко повредио, покидао предње укрштене лигаменте колена, завршио на операционом столу и завршио са фудбалом све до почетка септембра, када је поново заиграо за Дортмунд.

Од тада, до данас, Суботић је на терену провео већ 540 минута у Лиги шампиона, Бундеслиги и Купу Немачке, што је био повод за Адвоката да му уручи позив.

„Разговарао сам са селектором Михајловићем и обавестио га о жељи да се у наредном периоду посветим индивидуалном раду у клубу и намери да додатно напредујем. Нажалост, ремијем с Хрватском изгубили смо такмичарске шансе за се пласирамо на Светско првенство“, рекао је Суботић прошлог октобра у Београду, после 1:1 са „коцкастима“.

Он је, код Михајловића, био углавном резерва, а предност су добијали Матија Настасић и Милан Бишевац.

(Курир)