Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Путин на Војној паради у Београду 16 октобра!

0

aleksandar-vucic-vladimir-putin

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће председник Русије Владимир Путин доћи у Београд 16. октобра на прославу 70. годишњице ослобођења Београда.

Вучић је након састанка са амбасадором Русије Александром Чепурином рекао да је са руским дипломатом делимично разговарано о програму посете председника Путина који ће у Београду разговарати са њим и са председником Томиславом Николићем, а биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације.

„Председник Путин ће присуствовати и војној паради онаквој какву нисмо имали више од 40 година јер мислим да датум и поводом то заслужују“, рекао је Вучић.

Додао је да је борба против фашизма је нешто над чиме се грађани Србије поносе.

Вучић је рекао и да ће током посете председника Руске Федерације бити речи и о будућности односа двеју држава који су добри, али би они могли да буду још бољи и успешнији и да, како је рекао, много тога заједничког можемо да направимо у интересу Русије и Срибје.

Кремљ потврдио Путинов долазак у Србију

Председник Русије Владимир Путин, на позив српског председника Томислава Николића, 16. октобра допутоваће у посету Србији.

Руски председник ће у Србији „присуствовати манифестацијама поводом обележавања 70 година од ослобођења Београда од немачко-фашистичких окупатора“, наводи се на сајту Кремља.

Током разговора Путина са председником Томиславом Николићем и премијером Србије Александром Вучићем, планирано је да се размотре кључна билатерална питања, а пре свега из трговинско-економске области, наведено је у саопштењу.

(Танјуг)