Прочитај ми чланак

ГРАДОНАЧЕЛНИК MАЛИ обнавља куће, али одбија да посети најугроженије у Обреновцу

0

Sinisa Mali

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да ће све куће у Обреновцу које су уништене у мајским поплавама бити обновљене до зиме.

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да ће све куће у Обреновцу које су уништене у мајским поплавама бити обновљене до зиме и уједно позвао донаторе да помогну њихову изградњу.

„Неке куће су на почетку радова, неке на половини, неке су завршене али обећали смо да ћемо све куће обновити до зиме“, рекао је градоначелник који је обишао кућу породице Дамјановић у насељу Шљивице у Обреновцу, а која је изграђена средствима Националне асоцијације туристичких агенција (YУТА).

Мали се захвалио ЈУТИ која је, како је рекао омогућила да кућа буде изграђена рекордно брзо и искористио прилику да позове друге донаторе како би се што пре кренуло у санацију и обнову преосталих кућа у Обреновцу. Он је рекао и да је породица Дамјановић од поплава до данас живела у шатору, а да ће сада моћи да има нормалан живот.

Власник куће Бобан Дамјановић навео је да је дом у којем је живео са женом и сином од четири и по године у мајским поплавама био скоро потпуно уништен, с обзиром да су били срушени кров, плафон… Дамјановић који се приватно бави молерајем, рекао је да би сам евентуално могао да подигне темељ и једну собу до зиме, а да су сада добили идеалну кућу.

Директор Јуте Александар Сеничић, рекао је да је кућа подигнута од темеља за непуних месец дана, наводећи да су комшије Дамјановића њих предложиле да добију нови дом. Реч је о монтажној кући површине 48 квадрата, а у њој ће живети трочлана породица Дамјановић чија је претходна кућа 21 дан била под водом и чији је темеље пукао на осам места.

Дечаку Филипу градоначелник Мали и градски менаџер Горан Весић који је присуствовао уручивању кључева, поклонили су играчке и дечји ауто у који може да седне и да се вози.

Sela stalno poplavljena, država ništa ne preduzima

МЕШТАНИ ПОПЛАВЉЕНИХ СЕЛА О ПОСЕТИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА

Најугроженији мештани села Дражевац, којима више пута годишње реке Пештан и Колубара поплављују села, револтирани што градска управа, на челу са градоначелником Београда Синишом Малим, остаје нема на њихове проблеме, обратила се писмом редакцији Србин.инфо:

„Градоначелник Београда, г.Синиша Мали је јуче посетио Дражевац, село у ГО Обреновац и том приликом обишао неке делове села. Сликао се, дао пар изјава и…отишао.

У вечито плављен део Дражевца, Луг није ни дошао. Био је позван. Писмено. Хиљаду пута. Да дође и види муку својих грађана како стрепе и чекају нове поплаве Пештана и Колубаре без насипа. Поједини бахати сеоски моћници,чланови Савета Месне Заједнице ништа не предузимају да поправе стање у Лугу. Неки чак и јавно опструирају напоре локалног становништва да коначно реши проблем вештачки наметнутих поплава у Дражевачком Лугу. Част изузецима!

Ради се, наиме,о преко 700 хектара најквалитетније шумадијске земље!

У време кад многи ратови се воде ради обрадивих површина ми наше запуштамо и девастирамо. А сви се кунемо у пољопривреду и здраву храну!

Да ли би се у некој другој земљи одрицао толике обрадиве површине?!

Господине Градоначелниче, дођите у Дражевачки Луг и уверите се у тешко стање у коме живе и раде ваши грађани! Натерајте ниже инстанце да раде у корист грађана! Јер ко неће брата за брата, имаће туђина за господара.”

(Танјуг, Србин.инфо)