Прочитај ми чланак

Бивши пилот и агент ЦИА: Куле у Њујорку НИСУ срушили терористи, то је немогуће (ВИДЕО)

0

888

О рушењу Кула близнакиња 11. септембра 2001. године до сада смо имали прилике прочитати много теорија. Углавном се све слажу да ту нису чиста посла и да није онако како је објављено. Амерички пилот Џон Лир објашњава зашто је рушење кула по званичној верзији било немогуће.

Џон Лир (65) је иначе бивши амерички пилот и агент ЦИА, дакле врло позван да објасни шта се уствари десило.

Он тврди да путничким авионима није могуће извести такав напад јер је неостварљива брзина од 870 километара на само 300 метара висине због густине ваздуха.

Он сматра да се авион није могао онако као на снимцима да увуче практично неоштећен, већ је приликом забијања у зграду морало много делова да отпадне као и да су неки делови попут мотора практично неуништиви а они нису нађени.

Мотори авиона би после удара у конструкцију, и поред ударца, ипак задржали свој основни облик, наводи овај пензионисани пилот.

Он је једини пилот који је икад добио сертификат Федералне авио-администрације, а посебан значај има и што је бивши службеник ЦИА, пошто је летео широм света за ту обавештајну агенцију.

Џон Лир категорички тврди да отмичари који су наведени не могу управљати оваквим авионима јер немају потребно знање за то.

Неискусни пилоти не могу да управљају таквим типовима авиона. То је једноставно немогуће, тврди Лир.

Подсетимо да је до сада најупечатљивија теорија о рушењу америчких кула она која тврди да су куле оборене темпираним уређајима са мини нуклеарним бомбама.

Упориште за ту тврдњу су огромне рупе успод темеља зграда које могу да направе само мини нуклеарне бомбе.

Ових дана јавили су се у Руси који тврде да су са истим бомбама и Украјинци срушили војну фабрику у Доњецку.

(Wебтрибуне.рс)