Прочитај ми чланак

Америка намерно изазвала епидемију еболе?

0

ebola

Америка је намерно изазвала епидемију еболе у западној Африци од које је страдало више од 3.000 особа како би америчка војска тестирала најновије биолошко оружје, објавиле су највеће дневне новине у Либерији “Дејли обзервер”.

Професор биохемије Сирил Бродерик на државном универзитету у Делаверу, који је аутор текста, тврди да су у заверу умешани Медицински институт америчке војске за истраживања инфективних болести, познат по истраживањима у области биолошкиг ратовања, Амерички центар за контролу болести, међународна организација “Доктори без граница”, фармацеутске компаније “Тек-мира” и ” Гласко Смит Клајн” и државна болница у Кенеми, граду у Сијера Леонеу.

Како пише Информер, Бродерик наглашава да је епидемија еболе избила неколико недеља након што су се у медијима појавиле тврдње да америчко министарство одбране финансира истраживења вируса еболе на здравим људима.

– Министарство одбране САД дало је 140 милиона долара канадској “Текмири” да изведе истраживања. Она су почела у јануару 2014. Састојала су се у томе да се смртоносни вирус убризга здравим људима, како би се тестирала новонастала вакцина – наводи Бродерик.

Месец дана касније проглашена је епидемија еболе, а “Текмира” је одмах понудила своје још недовољно испитане вакцине против еболе.

– Треба нагласити да је управо та вакцина, као и свака друга, један од облика биолошког оружја – навео је Бродерик и додао да је интересантно да у граду Кенеми који се нашао у центру епидемије, америчка влада има лабораторију за истраживање вируса у сврху прављења биолошког оружја.

(Телеграф)