Прочитај ми чланак

СЕЋАЊЕ НА ХЕРОЈА: 23 године од смрти мајора Милана Тепића!

0

major-milan-tepic-komemoracija-foto-ministarstvo-odbrane-srbije-1411997120-576619

БЕОГРАД – У Београду је данас одржан комеморативни скуп поводом јуначке погибије мајора Милана Тепића, који је живот изгубио на данашњи дан пре 23 године, бранећи централно складиште борбених средстава у селу Беденику у близини Бјеловара, од хрватских паравојних формација које су опколиле складиште.

Мајор Тепић је тада дигао у ваздух војно складиште, али и себе. С њим је погинуо и војник на одслужењу војног рока Стојадин Мирковић, који је упркос наређењу остао уз мајора Тепића, дејствујући из оклопног транспортера по непријатељу све док није погођен противоклопним пројектилом.

Мајор Тепић је за свој подвиг проглашен народним херојем. На данашњем комеморативном скупу венац Министарства одбране и Војске Србије положила је делегација коју је предводио пуковник Чедомир Дупор из Управе за логистику, а о мајору Тепићу говорио је његов класић, генерал у пензији Љубомир Самарџић.

Венце крај спомен-плоче испред Клиничко-болничког центра „Драгиша Мишовић“ положили су и чланови породице, представници Клуба генерала и адмирала, делегације удружења које негују слободарске традиције Србије, а комеморацији су присуствовали и бројни пријатељи и грађани који поштују херојски чин мајора Милана Тепића.

 

(Kurir)