Прочитај ми чланак

ВИКТОРОВ СЕНЗАЦИОНАЛНИ ПОВРАТАК: Троицки победио петог тенисера света!

0

viktor-troicki

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Шенжену.

Троицки, који је пласман до главног жреба изборио кроз квалификације, победио је данас у осмини финала првог носиоца Шпанца Давида Ферера 2:0, по сетовима 6:3, 6:4. Ферер је тренутно на петом месту АТП листе, док је Троицки 174. тенисер света. Ово је био четврти међусобни дуел српског и шпанског тенисера света, а први тријумф Троицког.

Наш тенисер играће у четвртфиналу против Колумбијца Сантјага Хиралда. Колумбијац је само једном у каријери играо против Троицког 2010. године, а славио је Хиралдо, који је тренутно 30. тенисер света.

Троицки се вратио на терен пре нешто више од два месеца. Он се на терен вратио 15. јула после истека суспензије због допинга. Троицки је тада био 847. на АТП листи, а сада је скочио на 174. место. Српски тенисер је играо од тада углавном на челенџерима и сакупљао поене, а тријумф против Ферера највећи му је у последње две године.

Троицки је добром игром показао да је на правом путу да се врати у тениски врх. Српски тенисер је решио меч у своју корист одличним сервисом – уз чак 12 асова током меча, као и борбеним ритерном, за који Ферер није имао решење. Троицки је после изједначене игре на почетку меца дошао до брејка у шестом гему (4:2) и до краја сета одржао предност. У наставку дуела Троицки није испуштао ритам, одмах је брејкнуо противника и ту дистанцу држао до краја, када је искористио трећу меч лопту.

АТП турнир у Шенжену игра се за наградни фонд од 655.955 долара.

(Курир)