Прочитај ми чланак

УДАР НА ПРАВОСЛАВЉЕ: Чеда напао СПЦ и стао у одбрану Гејева

0

ceda jova

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је данас да је асполутно неприхватљиво да патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј, уместо да стане у одбрану људских права, својим изјавама позива на њихово кршење, на линч људи који учествују у организацији Параде поноса.

Јовановић је у писаној изјави констатовао да је патријархово поређење ЛГБТ популације са педофилима и содомистима злонамерно и свесно изазивање конфузије у друштву. То, према његовом мишљењу, представља и амнестирање евентуалног дивљања противника Параде поноса.

– Најновије изјаве људи који воде СПЦ представљају подмуклу злоупотребу поштовања које црквени великодостојници уживају у нашем друштву и сурово поигравање с осећањима милиона верника – оценио је Јовановић.

Према речима Јовановића, изненађује што патријарх увек брзо реагује када је у питању Парада поноса, „али га још нисмо чули да је реч рекао о скандалима његових владика“. Од државних органа, Јовановић тражи да докажу посвећеност у одбрани демократских принципа и процедура обезбеђивањем услова за одржавање Параде поноса у Београду.

(Фонет)