Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО: Држава дала зелено светло за геј параду у недељу

0

skupstina-gej-parada

После вишенедељног разматрања, државно руководство Србије је одлучило да дозволи организовање геј параде у Београду, сазнаје „Србин инфо”. Према нашим сазнањима, Влада је проценила да постоје безбедносни услови за скуп, који је заказан у недељу 28. септембра.

Власт је тако одлучила да игнорише позив патријарха Српске православне цркве Иринеја, који је данас осудио најављено окупљање ЛГБТ популације, већ да поклекне пред притисцима из Брисела, али и од стране амбасадора западних земаља у Београду.

„Имате право да парадирате, али само о свом трошку и трошку својих налогодаваца, ма како се они звали, како за параду, тако и за обезбеђење, но не о трошку Србије – бомбардоване, разорене, морално и економски осакаћене, осиромашене, поплављене, на стуб срама приковане“, наводи се у саопштењу СПЦ, које је потписао патријарх Иринеј.

По свему судећи, Србија ће се наредних дана бавити геј парадом, док у други план падају смањења пензија, плата, скок евра и политичке тензије на Космету и Републици Српској.

(Србин.инфо)